cookie-og-privatlivspolitik
BlueCollar A/S vil sikre arbejdsmarkedet på Lolland-Falster den fornødne kvalificerede faglige arbejdskraft de kommende år. Fra venstre er det direktør Magdalena Bahrami, Key Account Manager Gitte Lykke fra Blue Collar og projektudvikler Kristian Birkegaard, Birkelink ApS i Nykøbing.

2

Billeder

BlueCollar A/S vil sikre arbejdsmarkedet på Lolland-Falster den fornødne kvalificerede faglige arbejdskraft de kommende år. Fra venstre er det direktør Magdalena Bahrami, Key Account Manager Gitte Lykke fra Blue Collar og projektudvikler Kristian Birkegaard, Birkelink ApS i Nykøbing.
Foto: Anders Knudsen

Erhverv

Udenlandske medarbejdere skal bidrage til LF-vækst

Vil sikre arbejdsmarkedet på Lolland-Falster den fornødne kvalificerede faglige arbejdskraft.
04. december 2020 kl. 17:22 Af Jesper Bøgh

Annonce

Danmark mangler kvalificeret fagligt arbejdskraft. Det samme gælder på nuværende tidspunkt Lolland-Falster, og meget tyder på, at landsdelen med byggestarten på Femern Bælt-forbindelsen i stigende og mere udtalt grad vil efterspørge kvalificeret fagligt arbejdskraft.

Interesse- og erhvervsorganisationer har i flere sammenhænge peget på, at manglen på kvalificeret faglig arbejdskraft kan være en vækst-hæmmer for de lokale virksomheder og det lokale erhvervsliv.

En del af løsningen er ifølge rekrutteringsvirksomheden BlueCollar A/S med indehaver og direktør Magdalena Bahrami i spidsen, at rekruttere den nødvendige arbejdskraft udefra.

- En del af Lolland-Falsters historie er, at polske roearbejdere rejste til Lolland-Falster for at arbejde i markerne. Flere tusinde af dem bosatte sig i landsdelen. Nu er området igen i en situation, hvor der efterspørges arbejdskraft, og her kan jeg sagtens se for mig, at historien kan gentage sig, siger Magdalena Bahrami og understreger:

- Forskellen er dog stor, fordi vi vil sikre både ordentlige arbejds- og boligforhold, siger hun.

BlueCollar A/S har i 11 år hjulpet danske virksomheder med at rekruttere kvalificeret udenlandsk arbejdskraft via to rekrutteringskontorer i Rumænien og et rekrutteringskontor i Polen.

- Vi har blandt andet tidligere i år rekrutteret samlet 220 medarbejdere til byggeriet af Odense Letbane, så vi har adgang til kompetent, kvalificeret arbejdskraft fra Polen og Rumænien, som kan bidrage til at sikre områdets virksomheder den arbejdskraft, der efterspørges, siger Magdalena Bahrami.

Virksomheden er derfor i gang med at etablere sig på Lolland-Falster, hvor virksomheden 1. februar åbner et opstartskontor i Nykøbing.

Herfra vil virksomheden hjælpe med at skaffe folk til de store byggeprojekter, og til virksomhederne på Lolland-Falster og Sydsjælland generelt.

Det er Gitte Lykke, Key Account Manager i BlueCollar A/S, der får til opgave at sætte fart på virksomhedens ambitioner på Lolland-Falster.

Der er således ikke tale om udenlandske ansatte, der skal arbejde i landsdelen i en tidsbegrænset periode.

- Målgruppen er udenlandske ansatte, der hellere vil bo blandt danskerne i byerne, og bosætter sig i området med deres familier, fortæller Gitte Lykke, der også peger på, at BlueCollar i den sammenhæng kan se muligheder i ægtefællejob.

- Vi ved, at tryghed og trivsel skaber arbejdsglæde og motivation. To væsentlige faktorer for at arbejde effektivt og loyalt. For at sikre det, har vi stor fokus på at tilbyde vores udenlandske medarbejdere gode boligforhold, fortæller Gitte Lykke, der tilføjer.

- Vi har erfaring med boligudlejning, og vi mener, at vores erfaring med bosætning i Danmark blandt vores udenlandske medarbejdere, kan bruges i denne sammenhæng, siger hun.

BlueCollar A/S har derfor indgået et samarbejde med BoligKontoret Danmark for at afsøge mulighederne i de eksisterende almene boliger på Lolland-Falster.

Målet er, at de almene boliger bliver oplagte tilvalg for en stor del af de kommende udenlandske ansatte på Femern-projektet og i landsdelens virksomheder.

Til at binde enderne sammen er projektudvikler Kristian Birkegaard, Birkelink ApS i Nykøbing, tilknyttet samarbejdet.

- Vi vil lave et koncept, der har potentiale til at gøre en forskel for Lolland-Falster på længere sigt. I første omgang vil vi fokusere på boligerne, men vi har også idéer til at koble sprogundervisning, uddannelser og civilsamfund på. Så vi håber, at mange vil være med, siger Kristian Birkegaard.

Læs også artiklen "Almen boligsektor melder sig klar til østeuropæere"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce