cookie-og-privatlivspolitik
Direktør i Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh
Direktør i Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh

Erhverv

Væksten fortsætter i Region Sjælland

Direktør i Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh, forudser, at væksten fortsætter i Region Sjælland. Men det kommer til at kræve mere af virksomhederne end tidligere.




14. januar 2020 kl. 16:45 Af Jesper Bøgh

Annonce

I Region Sjælland har de seneste år har været rigtig positive med både vækst i antallet af nye jobs, mange tilflytninger og generel økonomisk vækst. Og det er ikke nødvendigvis slut, selvom mange økonomer forudser økonomisk afmatning i Danmark.

Det mener i hvert fald direktør i Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh.

- Region Sjælland bliver selvfølgelig påvirket af konjunkturerne ligesom alle andre. Derfor bliver vores virksomheder også udfordret på at holde væksten oppe i det kommende år på grund af forventningerne om en international afmatning. Men der er sker samtidig mange ting i regionen, som kan være med til at fastholde den positive udvikling i Region Sjælland. Og derfor tror jeg, at 2020 også kan blive et godt år for mange af vores virksomheder, vurderer Mads Váczy Kragh.


Særlig situation

Der er mange virksomheder inden for bygge-anlæg i Region Sjælland, og deres udvikling er vigtig for Sjællands erhvervsliv. Og særligt regionens byggevirksomheder står i en særlig situation de kommende år.

- Der tegn på afmatning i byggeriet, hvor København ikke har samme tempo som tidligere. Men samtidig står vi med store offentlige investeringer i byggeriet, særligt med Femern, som nu for alvor bliver sat i gang. Og formår bygge-anlægsvirksomheder at komme ind som underleverandører i den forbindelse, så er der så mange ordrer at hente, at det til fulde kan opveje et lidt lavere tempo i København, siger erhvervshusdirektøren.

Alt i alt er der grund til optimisme i regionen, men der er nogle store udfordringer, som er afgørende at få løst i de kommende år.


Rekrutteringsudfordringer

For på trods af en lidt lavere aktivitet i økonomien, så kommer virksomheder i mange brancher til at stå med rekrutteringsudfordringer, for der er stadig rekordlav ledighed og en demografisk udvikling med færre unge og flere ældre.

Samtidig må virksomhederne forvente, at konkurrencen bliver hårdere, og det betyder, at virksomhederne skal stå på tæer for, fortsat er være relevant for sine kunder.

- Den kommende tid kræver at virksomhederne investeringer i nye produkter, udstyr, serviceydelser og i innovation for at kunne levere bedre produkter og indtage nye markeder. Vælger man som virksomhed i de her år ikke at udvikle, ja så risikerer man afvikling. Det bliver kamppladsen i de kommende år, mener Mads Váczy Kragh.

I Erhvervshus Sjælland får man i det kommende år endnu bedre mulighed for at hjælpe virksomheder, både via sparring og stærkere tilskudsmuligheder til udvikling.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

Annonce