cookie-og-privatlivspolitik
Klogere End Corona skal spille sammen med The Green House i Vestergade i Maribo.

3

Billeder

Klogere End Corona skal spille sammen med The Green House i Vestergade i Maribo.
Foto: Jesper Bøgh

Erhverv

Vidensportal skabt af corona

Klogere End Corona er en ny online portal, der skal gøre projektudvikling til en leg.
06. juni 2020 kl. 10:30 Af Jesper Bøgh

Annonce

Onlineportalen Klogere End Corona - www.klogereendcorona.dk - så forrige uge dagens lys og er, som navnet antyder, skabt under coronakrisen.

Ideen bag portalen er, at det skal være nemmere for iværksættere, ildsjæle og unge projektmagere at gøre en forskel under nedlukningen af Danmark.

En af initiativtagerne bag er Jonas Sylvester Kaspersen, der til idéen har fået opbakning til portalen af en række organisationer, der har gjort Klogere End Corona til en realitet på få måneder.

- Klogere End Corona skal samle vores fælles viden og inspirerende initiativer, så vi sammen kan være med til at gøre en forskel og bestemme, hvordan fremtiden skal se ud efter corona, fortæller Jonas Sylvester Kaspersen.

- Det er nu, der virkelig er brug for os, der kan omstille sig, omsætte tanke til handling og få Danmark tilbage på rette spor. Der er mennesker derude, der gerne vil gøre en forskel og masser af god viden, der kan hjælpe dem på vej. Sparring og adgang til gode redskaber gør forskellen i forhold til om unge lykkes med deres projekter, siger han.


Hurtige tilmeldinger

Under en uge efter det første pilotprojekt var lanceret, havde flere end ti forskellige iværksættere og engagerede unge meldt sig til at bidrage til klogereendcorona.dk.

Jonas Sylvester Kaspersen peger på projektet Nærvær Online som et eksempel.

- Nye initiativer fik hjælp til at gå fra tanke til handling gennem Klogere End Corona, som eksempelvis Nærvær Online, der hjælper lokale og talentfulde musikere med at spille koncerter og nå ud til et publikum gennem streaming. Det er guld værd at få hjælp, der hvor ens egne kompetencer ikke helt rækker. Både netværk, adgang til faciliteter og gode råd om at starte op med sociale medier, har blandt andet været med til at gøre Nærvær Online til en succes, siger Jonas Sylvester Kaspersen.

Hele tanken bag portalen er, at alle gode initiativer kan samles og dermed bruges af andre, der får lyst til at føre et projekt eller en idé ud i livet.


Sparring afgørende

- Der findes faktisk ikke en lignende portal i Danmark, der på den måde er samlingspunkt for vidensdeling for ildsjæle og projektmagere. Mange har en specialiseret viden om projektet, men mangler viden og sparring i forhold til at få struktureret projektet og ført det praktisk ud i livet. Det kan være spørgsmål om, hvordan man streamer, og hvordan man bruger sociale medier, siger han.

Klogere End Corona rykkede ind i The Green House i Vestergade I Maribo, der er lokaler for mikroprojekter, ungehus og meget andet.

- Da landet lukkede ned i midten af marts, lukkedes The Green House også. Det er stadig lukket - lige nu mest på grund af ombygning - men vi forventer at åbne igen i midten af juni. Men når nu vi ikke kunne holde åbent, så kunne vi skabe denne online platform for fortsat at være til stede for at ideerne til projekter kan vokse frem på trods af coronakrise og nedlukning, siger Jonas Sylvester Kaspersen, der glæder sig over, at en række organisationer har set ideen bag portalen, der grundlæggende drives af frivillige, som relevant.

- Det betyder, at Klogere End Corona ikke bare er et lokalt fænomen, men rent faktisk et koncept, der kan bruges på nationalt plan, vurderer Jonas Sylvester Kaspersen.


Flere organisationer bag

Klogere End Corona blev startet af Iværksætter Lolland, Mikronet og en gruppe unge fra Lolland.

Med hjælp fra TuborgFondet, Frontløberne, Project Access, Dwarf, Notion er det blevet muligt at udvikle klogereendcorona.dk og dermed at tilbyde hjælp til flere unge ildsjæle.

På portalen kan findes redskaber, eller man kan tilføje sit eget redskab på klogereendcorona.dk, samt ansøge om at få hjælp til projekter eller melde dig som partner, der vil være med til at gøre en forskel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce