Annonce
Erhverv

Virksomheden Seimei begæret konkurs

Foto: Anders Knudsen/arkiv

Direktør Allan Feldt mener ikke, det var nødvendigt at begære Nakskov-virksomheden konkurs og oplyser, at flere interesserede købere har meldt sig.

Nakskov-virksomheden Seimei, der producerer økologiske drikkevarer, og under coronapandemien omlagde produktionen til også at producere håndsprit, er blevet begæret konkurs.

Forlydenderne om konkursen har kørt i et par dage, og fredag kort før middag bekræfter direktør Allan Feldt konkursbegæringen. Han fortæller, at han er både ked af det og frustreret over situationen.

- Det er vores finansielt meget stærke partner SPG International ved Susanne Gjørup, der har begæret Seimei konkurs. Jeg og min hustru Mette har kæmpet imod denne beslutning, men kunne ikke forhindre den, da SPG også er kreditor i selskabet via et almindeligt lån.

- Jeg mener ikke, at det var den rigtige beslutning, da selskabet ikke var insolvent, men blot manglede likvider, og jeg var i gode dialoger med flere nye investorer. Dialoger, som endnu ikke var afsluttet, og som bestyrelsen var fuldt ud informeret om og involveret i, skriver Allan Feldt blandt andet i en mail til Folketidende.

Han fortæller videre, at man var på nippet til at ville sælge en af virksomhedens ejendomme, men i stedet endte det med en konkursbegæring.

- En samlet bestyrelse besluttede onsdag i sidste uge at sælge en af vores ejendomme, og alle papirer var udfærdiget og klar onsdag - begge ejendomme er ubelånte - men det salg nægtede SPG International senere samme dag at gennemføre og i stedet insistere på konkursbegæringen, hvilket nu medfører store tab for vores kreditorer.

- Et salg af ejendomme kunne have forhindret disse tab, da virksomheden i stedet kunne have valgt at lukke ned solvent, skriver Allan Feldt.

Men selvom der altså nu er indgivet en konkursbegæring, er det ikke sikkert, at det er endegyldigt slut med Seimei og virksomhedens Wish-produkter.

Ifølge Allan Feldt arbejdes der på at sælge den til en ny ejer, så arbejdspladserne kan bevares.

- Der er flere interesserede købere til virksomheden, og flere har også allerede været forbi og se på den. Så det er jeg meget glad for, men de kan jo også gøre deres livs handel. Jeg deltager også gerne i den videre rejse med virksomheden.

- Jeg håber derfor, at et salg kan gennemføres allerede i næste uge, så vores kunderelationer og dermed arbejdspladser kan bevares, skriver han.

Allan Feldt fortæller videre, at nye ordrer til både Salling og Dagrofa skulle starte op i denne måned. Virksomheden skulle også have deltaget på verdens største fødevaremesse Anuga, der begynder i Köln i morgen lørdag, men det har konkursen også sat en stopper for.

- SEiMEi var en CSR-virksomhed, der har hjulpet mange mennesker. I sidste uge blev vi igen indstillet til en pris - denne gang var det integrationsprisen på Lolland. Jeg og min hustru etablerede og gik ind i virksomheden for at skabe noget godt for lokalsamfundet i Nakskov og på Lolland og via salget indsamle penge til velgørenhed.

- Jeg vil gerne undskylde overfor alle dem, der nu lider et tab, og til medarbejderne, der nu mister deres arbejde. Jeg har ikke været dygtig nok, og jeg bebrejder naturligvis mig selv.

- Jeg havde dog aldrig troet, at en partner med så mange penge på bankbogen, ville vælge den feje og unødvendige konkurs og dermed sende regningen for egne fejl videre til kreditorerne, lyder det fra Allan Feldt.

Seimei har 12 medarbejdere.

  • Foto: Anders Knudsen/arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt