cookie-og-privatlivspolitik
For lidt over et år siden stod den nye del af godsterminalen færdig og klar til brug. Dermed blev terminalen udvidet fra 1.100 til 2.100 kvadratmeter. Bagerst set portsluserne.

2

Billeder

For lidt over et år siden stod den nye del af godsterminalen færdig og klar til brug. Dermed blev terminalen udvidet fra 1.100 til 2.100 kvadratmeter. Bagerst set portsluserne.
Foto: Jan Knudsen

Erhverv

Vognmandsforretning præsterer rekordresultat

Sax-Trans A/S har netop afleveret det bedste resultat i virksomhedens 43-årige historie
14. februar 2021 kl. 11:15 Af Jesper Bøgh

Annonce

Landsdelens største vognmandsforretning Sax-Trans A/S på Kroggårdsvej i Sakskøbing har netop præsteret virksomhedens historisk bedste resultat.

Der er status over perioden fra 1. oktober 2019 til 30. september 2020, og den viser et plus på 4,7 millioner kroner efter skat mod et overskud på 2,4 millioner kroner året forinden.

- En del af rekordresultatet skyldes corona, så det er på en lidt kedelig baggrund, at vi har været positivt påvirket af corona. Men corona har medført en stigning i godsmængderne, forklarer indehaver og direktør Flemming Werner Jensen.

Den kraftigt stigende nethandel har medført øgede godsmængder.

- Folk bruger penge hjemmefra på nettet. Også hos byggemarkederne bliver der handlet godt ind, og det betyder øgede godsmængder hos os, konstaterer Flemming Werner Jensen, der i den forbindelse giver udtryk for en vis tristesse.

Annonce

- Jeg er trist over, at corona går hårdt ud over de små butikker. Jeg føler med den lokale detailhandel, slår Flemming Werner Jensen fast og tilføjer:

- Vi har bare været heldige at befinde os i en branche, hvor corona har haft positiv betydning, siger han.

Sax-Trans A/S er også andet end fragtkørsel.

- Vi råder over en del container- og kranbiler, hvor vi blandt andet tømmer 10 ud af Refas 14 genbrugspladser på Lolland-Falster. Når folk køber mere, så smider de også mere ud, konstaterer Flemming Werner Jensen.

Og i byggeriet er der også travlhed, hvilket også smitter positivt af på Sax-Trans A/S, der i dag beskæftiger cirka 100 medarbejdere, hvoraf størstedelen er chauffører.

Annonce

Virksomheden råder over i alt cirka 130 enheder, hvoraf cirka 70 er trækkende enheder.


Terminaludvidelse

For et års tid siden - i januar 2020 - stod en udvidelse af vognmandsforretningens terminal færdig.

- Vi udvidede godsterminalen fra 1.100 kvadratmeter til 2.100 kvadratmeter. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort, og det viste sig at være det helt rigtige tidspunkt. Det betyder, at vi har kunne håndtere de langt større mængder gods også på en langt mere effektiv og hensigtsmæssig måde, fortæller Flemming Werner Jensen og nævner de portsluser, der også er etableret.

- Det giver et langt bedre arbejdsmiljø, at der ikke er helt så meget gennemtræk gennem hele terminalen. Især i denne tid med hård frost, konstaterer han.

Sax-Trans A/S har været Flemming Werner Jensens livsværk siden 1977.

Annonce

De første år som en enmandsforretning, og så kom hustruen Karin Bundgaard Jensen mere og mere ind i virksomheden.

- Karin er en mindst lige så stor del af, hvor vi er i dag, understreger Flemming Werner Jensen.

Hun varetager løn- og personaleadministration i virksomheden.

- Det har været en langsom konsolidering af virksomheden, vi har været igennem. Et langt sejt træk. Jeg husker de første år i begyndelsen af 1980'erne, hvor vi betalte 19 procent i rente på kassekreditten, husker Flemming Werner Jensen.

- Strategien alle årene har været, at vi ikke har købt mere, end vi havde råd til, tilføjer han.

Annonce

Flere opkøb

Og købt gennem årene er der blevet.

I 2016 overtog Sax-Trans en lang række køretøjer, bygninger med mere fra den konkursramte Nakskov-vognmandsvirksomhed John Maj A/S.

Tilbage i 2012 blev aktiviteterne udvidet med købet af selskabet O.B. Flytning i Nykøbing.

Største milepæl længere tilbage i virksomhedens historie var dog overtagelsen af Viggo Jensens Fragtmandsforretning i Nykøbing i 1992.

Her blev to-tre lastbiler til syv-otte lastbiler ved overtagelsen af den på daværende tidspunkt langt større vognmandsvirksomhed i Nykøbing.

Annonce

Både Flemming Werner Jensen og hustru Karin Bundgaard Jensen understreger, at medarbejderne i virksomheden har en meget stor andel i virksomhedens succes.

- Vi er i besiddelse af en god stab af dygtige medarbejdere, der får tingene til at glide, lyder det fra begge.

Sax-Trans A/S er også klar til at byde sig til i forbindelse med byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen.

- Vi ligger 23 kilometer fra en byggeplads, hvor der skal bygges for 62 milliarder kroner de kommende år. Der vil vi være klar til at træde til, hvis der akut skulle blive brug for kurérkørsel eller kranbiler, siger Flemming Werner Jensen, der i øvrigt flere gange om ugen kører en fast tur til Hamborg.

- Der er plads til mere gods på ruten, konstaterer han.


Fremtiden

Når snakken falder på fremtiden i virksomheden, så er visse overvejelser begyndt at trænge sig på for 65-årige Flemming Werner Jensen og Karin Bundgård Jensen, der sammen har børnene Jeppe på 37 år og Tilde på 33 år, der begge også er med i bestyrelsen i virksomheden.

- Foreløbig har vi ingen konkrete planer for et generationsskifte, så det er ikke noget, der står lige for. Men jeg vil sige det sådan, at vi holder alle muligheder åbne, lyder det fra Flemming Werner Jensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE