cookie-og-privatlivspolitik
YouSee indgår nu et tæt samarbejde med den amerikanske streamingtjeneste Netflix. Det sker for at stoppe den kundeflugt, som YouSee har oplevet siden streamingtjenesterne kom til Danmark.
YouSee indgår nu et tæt samarbejde med den amerikanske streamingtjeneste Netflix. Det sker for at stoppe den kundeflugt, som YouSee har oplevet siden streamingtjenesterne kom til Danmark.
Foto: Mike Blake/Reuters

Erhverv

YouSee vil bekæmpe kundetab med salg af Netflix-abonnementer

Danmarks største tv-distributør YouSee er presset af streamingtjenester. Medicinen er tæt samarbejde.
05. december 2018 kl. 09:00 Af /ritzau/

Annonce

I et forsøg på at stoppe den sivning af kunder, som YouSee har oplevet de seneste år, går landets største udbyder af tv-signaler nu i samarbejde med Netflix.

Den amerikanske streaminggigant betragtes ellers som en af hovedårsagerne til, at YouSee har oplevet en sand kundeflugt. Alene i år har 61.000 YouSee-kunder opsagt deres tv-abonnement.

Mange af de frafaldne kunder har formentlig valgt kun at have ganske få tv-kanaler, som de supplerer med en streamingtjeneste.

YouSee har i forvejen et samarbejde med Netflix. Det er nemlig muligt at se streamingtjenesten via den boks, som de fleste YouSee-kunder har. Det har dog krævet et særskilt abonnement på streamingtjenesten.

Nu udbygger YouSee og Netflix imidlertid samarbejdet. Det betyder, at man fremover kan vælge Netflix som en del af sin tv-pakke. Det forklarer YouSee-direktør Jacob Mortensen.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Netflix, og som Danmarks største tv- og streamingudbyder har vi længe ønsket at kunne tilbyde danskerne at få landets mest sete streamingtjeneste med i tv-pakken, siger Jacob Mortensen.

I forvejen har YouSee et lignende samarbejde med streamingtjenester som HBO Nordic, Viaplay, C-More og Dansk Filmskat. Dem kan man vælge i sin tv-pakke via et bland selv-koncept.

Pakkeløsningen indeholder i alt 11 streamingtjenester og mere end 50 tv-kanaler.

Den klart største streamingtjeneste Netflix har dog hidtil manglet hos YouSee.

Hos Sydbank vurderer senioranalytiker Morten Imsgard, at der er god mening i at sælge Netflix-abonnementer, da det kan holde på kunderne.

- Som klassisk tv-distributør er YouSee voldsomt udfordret, da medievanerne har ændret sig mærkbart hos forbrugerne.

- Samtidig er priserne på klassiske tv-pakker steget mange år i streg, og mange kunder føler ikke, at de får samme værdi for pengene.

- Det er et vigtigt træk at få Netflix om bord og giver YouSee et ekstra kort i at holde på kunderne fremadrettet, siger Morten Imsgard.

Netflix er siden introduktionen i Danmark i 2012 bare vokset og vokset.

Ifølge en måling, som analyseinstituttet Greens lavede for Børsen sidste år, anslås det, at tjenesten har mere end en tredjedel af de danske husstande som kunde. Og tallet er stigende.

YouSee har 1,26 millioner tv-kunder. Det tal har dog været støt faldende de senere år.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nej til eksperimenter 26. maj 2019 kl. 22.46

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

Annonce