cookie-og-privatlivspolitik
Poul og Lonni er to ud af 12 frivillige, som arbejder i Madoasen på Østre Boulevard i Nakskov.
Poul og Lonni er to ud af 12 frivillige, som arbejder i Madoasen på Østre Boulevard i Nakskov.
Foto: Lisbet Rasmussen

Extra Posten

- Madoasen gavner lokal handel

- Jo mere overskudsmad, vi deler ud i Madoasen, jo flere penge er der i overskud til at bruge i lokale butikker, sige Eivi Jensen.
23. december 2019 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Hver morgen står mennesker i flok og venter på fortovet foran adressen Østre Boulevard 10 i Nakskov. Her har Madoasen siden først i december stået for et madmarked, hvor kunderne kan fylde en hel pose med madvarer for 10 eller 20 kroner.

Rema 1000 og SuperBrugsen leverer overskudsmaden - madvarer, som var endt i affaldscontainere til destruktion, hvis de ikke var blevet hentet af Madoasens frivillige og arrangeret i lokalet på Østre Boulevard, som i øvrigt er ejet af Coop, der bl. a. ejer SuperBrugsen.

- Madoasen er en fordel for de lokale handlende. For når folk, som ikke har ret mange penge, kan få gode madvarer billigt, har de jo råd til at købe andre ting. De ting køber de måske i de lokale butikker, og på den måde kommer overskudsmaden også det lokale handelsliv til gode, siger Eivi Jensen fra Madoasen

Det synspunkt er Casper Jensen, souschef i SuperBrugsen, ikke helt enig i:

- For SuperBrugsen er det vigtigste, at den mad, vi førhen smed i en container, nu kommer nogle mennesker til gode. Men om det kommer den lokale handel til gode, ved jeg nu ikke. Måske vælger nogle af vores kunder at hente deres madvarer i Madoasen i stedet for at handle hos os. På den anden side har vi en økonomisk gevinst ud af aftalen med Madoasen, da den sparer os for udgifter i forbindelse med at skaffe os af med madvarer, vi ikke kan sælge, da de er overskredet sidste salgsdato.

Læs mere på side 12KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her