cookie-og-privatlivspolitik
Koncertsalen på Elvermose er indrettet i en gammel stald. Det ydre snyder.
Koncertsalen på Elvermose er indrettet i en gammel stald. Det ydre snyder.
Foto: Christine Krabbe

Extra Posten

10 år med Elvermosekoncerter

Lørdag 7. september begynder sæsonen for Elvermose Intimkoncerter. Første koncert er med den svenske stjernepianist Niklas Sivelöv.
03. september 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce
FAKTA

Det er 37. gang, at Christine Krabbe inviterer til koncerter her i september måned. I begyndelsen var det til Slotskoncerter på Frederiksdal; og de sidste år har det været til Elvermose Intimkoncerter.

Ja, faktisk er det i år 10. gang, at Christine Krabbe arrangerer koncerterne på Elvermose, hvor austikken er usædvanligt god i koncertsalen, som ligger i en ombygget staldbygning.

Så det er en erfaren koncertarrangør, som med entusiasme i stemmen fortæller om årets program, der består af fire koncerter. 10-års jubilæet fejres således med en jazzkoncert, ligesom koncerten med Sivelöv transmitteres på DR P2.


Forbereder året igennem

Mens Christine Krabbe fortæller om septembers fire intimkoncerter, afslører hun, at hun allerede er gået i gang med at forberede næste års program:

- Det er et stort og spændende arbejde, og jeg er hele tiden på udkig efter nye emner. Ofte falder jeg over en koncert, som jeg må overvære, da der måske kunne være noget interessant til et Elvermose-arrangement, fortæller hun.

- Mit mål med koncerterne er at åbne døre for nye oplevelser. At vække folks nysgerrighed. Derfor er jeg begyndt at kalde koncerterne for intimkoncerter i stedet for klassiske koncerter. For mange folk forbinder - desværre - klasssisk musik med noget kedeligt, sukker Christine Krabbe.


Noget for alle instrumenter

Når jeg sammensætter programmet, skal jeg sørge for, at der er variation og noget med forskellige instrumenter.

- I år lægger jeg eksempelvis ud med en pianist. Senere kommer der noget med strygere, vokaler og fløjte - og så den helt fantastiske jazzkoncert med Kira Martini Quartet lørdag 14. september. Det er så livsbekræftende musik og med jazzkompositioner fra hele verden. Der er virkelig noget at glæde sig til, beretter Christine Krabbe.


En af pianoets mestre

Men allerførst drejer det sig om koncerten på lørdag, 7. september:

- Det er en klaverkoncert med Niklas Sivelöv, som er svensk og både pianist, komponist og professor ved Det kgl. danske Konservatorium. Han hører til blandt klaverets absolut store mestre, slår Christine Krabbe fast.

Til koncerten på Elvermose vil Niklas Sivelöv ud over egne værker spille Bach, Beethoven, svenske Stenhammer og argentinske Piazzola.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her