cookie-og-privatlivspolitik
Ren By står for både rengøring af byen og hyggeligt samvær - som her på Axeltorv.
Ren By står for både rengøring af byen og hyggeligt samvær - som her på Axeltorv.
Foto: Arkiv

Extra Posten

10 år med feje-diplomati

I 2009 blev Ren By etableret for at inspirere til at holde Nakskov ren.
25. april 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

"Spørg ikke, hvad din by kan gøre for dig, men derimod hvad du kan gøre for din by. Sådan kan de driftige i Nakskov Handel & Erhverv sagtens have tænkt, da de formulerede deres nye projekt, som de kalder Ren By Nakskov."

Sådan indledte daværende borgmester i Lolland Kommune, Stig Vestergaard, en temaavis, der i foråret 2019 introducerede Ren By Nakskov - i øvrigt under overskriften "At holde sin sti ren" - som med afsenderen in mente faktisk er ret sjov!

Det er og har aldrig været Ren By Nakskovs opgave at holde byen ren; men derimod at inspirere byens borgere til at gøre en indsats for at holde deres by ren - eksempelvis ved at sætte fokus på hundes og rygeres efterladenskaber i bybilledet i form af skodder og hundehømhømer.

Det sker blandt andet under Store Fejedag, som foregår hvert forår og efterår - og det sker gennem masser af event og konkurrencer, hvor Ren By Nakskov inspirerer og udfordrer byens borgere til at tænke på bæredygtighed, affaldhåndtering og miljøvenlighed i øjenhøjde med enhver.

Nakskov er i øvrigt den eneste by i Danmark, som har en frivillig organisation som Ren By - og mange har da også i tidens løb besøgt Nakskov for at studere byens fejediplomati.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her