cookie-og-privatlivspolitik
I år er tiende år i træk, der holdes DM i Fladfisk.
I år er tiende år i træk, der holdes DM i Fladfisk.
Foto: Privat

Extra Posten

10 års jubilæum for DM i Fladfisk

Den lille Onsevig havn på NordvestLolland er for 10 år vært for et af Danmarks største fiskestævner: DM i Fladfisk.
21. august 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

For 10. år i træk danner Onsevig Havn rammen om DM i Fladfisk i weekenden 8.-9. september.

Arrangørerne glæder sig til en jubilæumsweekend fyldt med fiskeri og godt humør. De mener nok, de kan erklære, at DM i Fladfisk er en af Danmarks største, mest konkurrenceprægede og ikke mindst hyggeligeste fiskestævner.

Tilmeldingerne er strømmet ind hurtigere end sidste år. Efter de første 24 timer var 50 både tilmeldt og tilmeldingerne strømmer ind. I skrivende stund er tilmeldingerne oppe på 81 både med over 200 fiskere.

- Vi håber at kunne undgå at få fuldt hus og dermed skuffe nogle, en situation vi havde i 2018, hvor vi havde en venteliste på 20 både, fortæller stævneleder Peter Dan Petersen.

Da det er 10 års jubilæum bliver årets dm også en jubilæumsfejring. Arrangørerne lover et program spækket med fiskeri, overraskelser, oplevelser på Onsevig Havn og ikke mindst gode præmier.

Gennem de 10 år har DM i Fladfisk budt på lidt af hvert, varme dage, kolde dage, blæst, våde dage og perfekte fiskedage i sensommerens solskin.

Fra den første idé og initiativ til afholdelse af det allerførste DM i Fladfisk i 2009, er hele afviklingen af eventen nu et velsmurt maskineri.

- Onsevig har altid været velbesøgt. For 50 år siden lå her et smukt badehotel, som københavnere elskede at være på i sommerhalvåret. Senere, det er vi mange som husker, var der fest og glade dage på Onsevig Kro, sejlklubben har tidligere været vært for kapsejladser, men i 00'erne måtte vi tænkt nyt for at tiltrække mere liv til havnen, fortæller Peter Dan Petersen.

Stævnets vedvarende popularitet og succes mener Peter Dan Petersen i høj grad skyldes lokalbefolkning og de passionerede fiskere; Onsevig Sejlklub, Onsevigs beboere og lokalbefolkningen har lagt et stort engagement og givet opbakning til DM i Fladfisk.

- Mange deltagere har rost de frivillige for deres imødekommenhed og hjælpsomhed. Og ja, det er vel lidt blevet en tradition, som vi alle ser frem til. Selvom det er en stor opgave, for det er det virkelig. Morgenholdet gør klar til morgenmad fra klokken 4.30, og det er altså det samme hold, som rydder op efter aftensmaden, siger Peter Dan Petersen.

Alligevel glæder både arrangører sig til de helt særlige morgener, hvor solen er ved at stå op, og de forventningsfulde fiskere gør bådende klar.

- Den stemning er fantastisk, og vi oplever det jo kun én gang om året, men heldigvis for 10. år i træk, siger Peter Dan Petersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her