cookie-og-privatlivspolitik
Miljøvejlederne guider brugerne til en bedre affaldssortering i Lolland Kommune. Her er det Brian og Gert på Refa's genbrugsplads i Nakskov.
Miljøvejlederne guider brugerne til en bedre affaldssortering i Lolland Kommune. Her er det Brian og Gert på Refa's genbrugsplads i Nakskov.
Foto: Lr

Extra Posten

1.000 tons mere genbrug

Vejledning og hjælp til at sortere affald har medført, at mere affald på REFAs genbrugspladser kan genanvendes.
10. juli 2019 kl. 08:00

Annonce

Hvad betyder "småt brændbart" egentlig?

Mon ikke vi er mange med fast gang på en af REFAs 14 genbrugspladser, som før eller siden har spekuleret over, hvad de to små ord egentlig dækker over...og så ellers har smidt alt, som vi ikke lige vidste, hvor vi skulle placere, i container nummer 5 til "Småt brændbart"!

På genbrugspladserne har containerne til "Småt brændbart" altid været dem, der hurtigst blev fyldt - og desværre ofte med alt muligt, som egentlig skulle placeres i andre containere beregnet til ting, der kan genanvendes


Positiv effekt

Flere stikprøve-undersøgelser af den populære "Småt brændbart"-container har vist, at der er en del plast, pap, papir og småt elektronik, som kan reddes til genbrug og genanvendelse.

For at gøre noget ved det problem, har containerne på REFAs 14 genbrugspladser for nylig skiftet navn fra "Småt brændbart" til "Rest efter sortering".

For at hjælpe kunderne har REFAs miljøvejledere iydet en ekstra indsats for at fortælle om forandringen. På genbrugspladserne er der opstillet borde ved container nummer 5, hvor pladsmanden tilbyder at vejlede om, hvad der giver mening at sortere og genanvende. Samtidig er der mulighed for at få en god dialog om affald og genbrug.

Det har allerede medført en positiv effekt.

- Indholdet i containerne nummer 5 til "Rest efter sortering" er allerede faldet med omkring 30 procent. Det betyder, at vi kan genanvende små 1.000 tons mere årligt på de 14 genbrugspladser, siger Niels-Erik Sakariassen, affalds- og logistikchef hos REFA.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her