cookie-og-privatlivspolitik
Naturoplevelser i Saksfjed er en af de oplevelser, som besøgsrækken "11 Torsdage på Lolland-Falster" byder på.
Naturoplevelser i Saksfjed er en af de oplevelser, som besøgsrækken "11 Torsdage på Lolland-Falster" byder på.
Foto: Claus Hansen

Extra Posten

11 aktuelle torsdage at se frem til

Bliv klogere på din egn, når "11 Torsdage på Lolland Falster" inviterer til besøg i lokale virksomheder, hos ildsjæle og i offentlige institutioner i løbet af sensommeren og efteråret.
14. august 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Når man kigger programmet for "11 Torsdage på Loland Falster" igennem, kan man ikke andet end tænke, at det er fuldstændig i tråd med tiden og de tendenser og problemer, som sætter dagsordenen her i slutningen af 2010'erne, nemlig bekymringer og tanker om fremtidens klima.

Således er mange af de 11 besøg rundt om hos lokale virksomheder, ildsjæle - og som noget nyt, hos offentlige instanser, i høj grad præget af fremtidstanker og sans for de aktuelle enmer i den offenlige debat.


Bier og biotoper

Første besøg er i kolonihaver og hos biavlere, som vil fortælle om vigtigheden af at dyrke diversititeten, så bier og insekter og andre dyr trives i stedet for at uddø i trivielle monokulturer.


Flexboliger

Som noget nyt går en del af besøgene under "11 Torsdage på Lolland Falster" i år til offentlige institutioner. Blandt andet til Lolland Kommunes Teknik & Miljømyndighed i Rødby, hvor Rie Christiansen vil fortælle om kommunens boligmasse, om frivillige nedrivninger, om flexboliger...


Veganske kokkerier

For dem, som går og drømmer om inspiration til at kaste sig ud i det veganske køkken, vil det være oplagt at tage med ud på Dannelunde Skole i september, hvor gæsterne inviteres indenfor i den veganske klub på skolen.


Femern og banker

Senere på sæsonen er der besøg i både Jyske Bank i Nakskov og i Nordea Bank i Maribo.

Inden da har der været mulighed for at høre om status på Femern-forbindelsen.

Også Nodic Sugar i Nykøbing står blandt de steder, som gæster kan besøge. Det samme gælder Restaurant Fjorden og Nakskovs fire arbejdende museer, Den gamle Smedje, Det gamle Trykkeri, Nakskov Brandmuseum og Beskyttelsesmuseet ved Svinglen.


Grønt Råd

Hvilke resultater har Grønt Råd opnået gennem de sidste år?

Det fortæller Regitze Lassen fra Grønt Råd om, når et besøg går til Lolland Kommunes Teknik & Miljø-afdeling i Maribo. Og i Saksfjed præsenteres gæsterne for biodiversitet og skønne naturoplevelser.

Programmet for "11 Torsdage på Lolland Falster" ligger allerede på turisbureauer og på biblioteker.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her