cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Fra Nakskov til New York - her har eleverne fra Stenoskolens 10. klasse taget opstilling foran New York Public Library.
Foto: Privat

Extra Posten

15 verdensborgere i New York

Stenoskolens Internationale 10. klasse har som en del af årets undervisning været en tur i New York.
05. april 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Intet var egentlig vildt overraskende - selvom alting alligevel var lidt større, lidt mere skræmmende, lidt mere overvældende og lidt mere dystert og sprudlende end forventet.

Sådan beskriver eleverne på Stenoskolens International 10. klasse deres oplevelser i New York, som fandt sted i begyndelsen af marts i år.

- Noget der overraskede, var de mange hjemløse, som var overalt på gaderne i New York, fortæller Emma, som endte med at give mad til en hjemløs.


Del af skoleskema

Tidligere på skoleåret var eleverne en tur i Berlin. Rejserne til Berlin og New York, som er obligatorisk på Stenoskolens 10. klassetrin, er for mange af eleverne medvikende til, at de i sin tid valgte Stenoskolens internationale 10. klassetilbud.

Både før og efter rejsen har klassen arbejdet med USA som tema - både den samfundsmæssige struktur og den historiske udvikling.

- Formålet med rejserne er at se nærmere på det internationale samfund, som alle er en del af. En form for at være i lære som verdensborger, forklarer lærer Karen Elisberg, som var med på rejsen til New York.


Mange ting overraskede

Selvom mange ting var, som eleverne havde forstillet sig, var der dog masser af overraskende indtryk i millionbyen.

Frihedsgudinden var helt vildt stor. Harlem var noget mere dyster end forventet. Time Square var super flot om aftenen, når alle neonreklamerne lyste op, så man trodede, det var midt på dagen. Byens opbygning med de mange lige gader var overraskende at opleve, og så var selve New Yorks skyline simpelthen imponerende flot!


Tættere sammenhold

Under opholdet boede danskerne på YMCA-vandrehjem, og når de skulle på ture, foregik det til fods eller med subway. Alle måltider skulle de selv sørge for, så drengene levede nærmest af McDonalds-mad, mens pigerne var lidt mere eksperimenterende og både smagte på pizzaer og bagels.

En ting er de alle enige om, nemlig at hele klassen er kommet tættere på hinanden og har fået et meget bedre sammenhold - både under og efter rejsen til New York.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce