cookie-og-privatlivspolitik
Kamilla (tv) og Mathilde foran græsplænen, hvor Bøgevej og Svingelsvej mødes. Det er her, de håber, at masser af mennesker vil møde op 1. maj for at gå mod sclerose.
Kamilla (tv) og Mathilde foran græsplænen, hvor Bøgevej og Svingelsvej mødes. Det er her, de håber, at masser af mennesker vil møde op 1. maj for at gå mod sclerose.
Foto: Lisbet Rasmussen

Extra Posten

16.000 skridt mod sclerose

Kamilla og Mathilde har taget initiativ til et lokalt event, som sætter fokus på slerose.
18. februar 2019 kl. 09:00

Annonce

Sæt allerede nu kryds i din kalender ud for onsdag 1. maj, hvis du vil være med til at gå en lang tur for at skabe opmærksomhed om den kroniske sygdom sclerose og samle penge ind til forskning i sclerose.

Eventen er landsdækkende i Scleroseforeningens regi under navnet You Go Girl. Men i Nakskov har de to veninder, Kamilla Bøgh Christensen og Mathilde Ugleholdt Madsen, taget initiativ til en walk under You Go Girl - altså en gåtur - som de kalder We Walk Together Nakskov.

- Da jeg så eventen på Scleroseforeningens site, fik jeg den idé at lave et lokalt walk, som foreningen opfordrer til, fortæller Kamilla. Hun fik konstateret sclerose for tre år siden.

Mathilde var med på ideen med det samme, og siden har de to veninder udviklet ideer, som indtil videre konkret har resulteret i en gruppe på facebook, hvor man kan tilmelde sig walk'en 1. maj og donere penge til Scleroseforeningen.

Gåturen 1. maj er på 16.000 skridt - ét skridt for hver af de 16.000 danskere, som har diagnosen sclerose. Det svarer til en rute på cirka 11,2 kilometer. Men Kamilla og Mathilde vil gerne have så mange som muligt med på turen, så de overvejer at planlægge to ruter af forskellig længde - så alle kan være med.

- Foreløbig er vores mål, at 50-60 mennesker møder op for at gå 1. maj klokken 17.30. Men hvis der kommer flere, vil det være fantastisk, mener de to veninder.

Følg med på facebook - We Walk Together Nakskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her