cookie-og-privatlivspolitik
To 90-års fødselarer: Anne-Lise (tv) og Birte blev lykønsket af borgmesteren - blandt andre!
To 90-års fødselarer: Anne-Lise (tv) og Birte blev lykønsket af borgmesteren - blandt andre!
Foto: Lr

Extra Posten

2 vågekoner runder 90 år

Anne-Lise og Birte blev fejret med reception hos Røde Kors i Nakskov.
07. maj 2019 kl. 15:23 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Hvis der skal sættes navn på to af de mest seje, trofaste, ihærdige, forstående og medmenneskelige medlemmer af Røde Kors' Vågetjeneste på Lolland, er der ingen vej uden om at nævne Annelise Elsborg og Birte Møller.

De to trofaste og erfarne vågekoner har været med, siden vågetjenesten startede for syv-otte år siden - og i sidste uge var de begge midtpunkter under en reception i Røde Kors' lokaler på Østre Boulevard i Nakskov.

Anledningen var, at både Annelise og Birte er født i 1929 og dermed i år runder 90 år - og stadig er aktive i Vågetjenesten.


Alderspræsidenter

Vågetjenesten på Vestlolland har fungeret i omkring otte og består i dag af 21 frivillige, hvis opgave er at sidde ved døende mennesker.

Yngste vågekone er midt i 30'erne; mens de ældste er repræsenteret af Birte og Annelise, som begge netop har rundet de 90 år.

- Jeg er nærmest rørt til tårer, lød det fra Annelise Elsborg, da hun sammen med Birte Møller lyttede til taler fra både borgmesteren og fra repræsentanter fra Røde Kors, ligesom begge fødselarer modtog både gaver og et utal af overdådige blomsterbukketter som et smukt tak for deres uvurderlige indsats som frivillige i Vågetjenesten - gennem mange år og gennem mange nætter!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her