cookie-og-privatlivspolitik
Lions Club Nakskovs kalender 2020 præsenteres her af Lions-medlemmerne (fra venstre) Børge Jensen, Allan Hansen og Finn Sørensen.
Lions Club Nakskovs kalender 2020 præsenteres her af Lions-medlemmerne (fra venstre) Børge Jensen, Allan Hansen og Finn Sørensen.
Foto: privat

Extra Posten

2020-kalender med nostalgi

Lions Nakskovs årskalender 2020 er nu på gaden - og den er flot!
29. november 2019 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

"Rundt om Nakskov Fjord" er temaet for den kalender for næste år, som Lions Nakskov netop har sendt på gaden og som vil få enhver vestlolliks lokalpatriotiske hjerte til at svulme af stolthed For hvor ER det nogle flotte motiver, som pryder hver eneste opslag i kalenderen - lige fra januars kig ud af badebroen på Hestehovedet til decembers panorering over Nakskov med fyrværkeri over den gyldne horisont.

Alle nutidige billeder er skudt af medlemmer af Nakskov Fotogruppe - og de kan deres kram, både på fotoshoot ude i naturen og hjemme ved skærmen, hvor nogle af billederne nok er peppet en smule op med dramatiske skyformationer og aftenhimle, som nærmest får 1800-tallets guldaldermalerier til at virke en smule ferske.

Men flot er det!


Nostalgi i sort/ hvidt

Ud over de flotte, nutidige billeder er kalenderen på hvert opslag illustreret med gamle fotos, som er henholdsvis 50 og 100 år gamle. De gamle sort/hvide fotos er udlånt af Nakskov Lokalhistoriske Arkiv og er sjove at studere.

Her er et gruppebillede fra 1920, hvor telefoncentralens kvindelige ansatte smiler muntert og en smule bedrevidende til fotografen. Ja, de damer har vidst, hvad der foregik i byen - man kan næsten se det på dem!

Et andet billede emmer af 60'er-stemning med damer med højt hår og unge mænd med beatles-frisure - samlet omkring det famøse "øl-bord" i "Sønder-gå-gade" anno 1970.


Støt godt formål

Kalenderen, som for 9. år i træk har temaet "Vestlolland i dag og som det var engang" er blevet til udelukkende gennem frivillig og ulønnet arbejdskraft.

Derfor kan der typisk akkumuleres et overskud af kalendersalget, som går ubeskåret til de humanitære formål, Lions-organisationen er involveret i både lokalt og globalt.


Billig ajourføring

Nakskov Kalenderen 2020 fra Lions Nakskov er et smukt og billigt redskab til at holde sig ajour om dage, måneder og årstiden gennem hele næste år.

Kalenderen koster sølle 50 kroner og kan købes hos Byens Bager på Løjtoftevej, i Meny, hos Daugbjerg og hos Bog & Idé, i Nybrokiosken, hos Extra Posten og på Turistbureauet i Nakskov samt hos Letkøb i Skovbølle.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her