cookie-og-privatlivspolitik
Susanne Navne har været ansat i Knud Erik Stegmanns optikerbutik i 32 år.
Susanne Navne har været ansat i Knud Erik Stegmanns optikerbutik i 32 år.
Foto: lr

Extra Posten

40 år som selvstændig i Nakskov

Knud Erik Stegmann fejrer 40-års jubilæum som selvstændig med reception tirsdag 20. november.
14. november 2018 kl. 13:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Det var under noget mere ydmyge forhold, at Knud Erik Stegmann inviterede til reception 15. november 1978 for at fejre, at han sprang ud som selvstændigt erhvervsdrivende med urmagerforretning og værksted.

Det var på hans daværende privatadresse på Øster Allé i Nakskov, og i dag kan Knud Erik Stegmann undre sig over, at han kunne holde en så velbesøgt åbningsreception og have så god en handel i et kælderlokale.

Der gik da heller ikke mere end et årstid, før Stegmann flyttede sin forretning til Søndergade. Først til nummer 5; men siden 1. marts 1981 har Stegmann arbejdet med ure, og med tiden mere og mere med optik, på adressen Søndergade 6.

Midt i 1980'erne havde Knud Erik Stegmann egentlig bestluttet at droppe urmagerafdelingen og i stedet satse rent på optik. Men da en konkurrent kom ham i forkøbet, mente han, at lukning af to urmagerforretninger omtrent samtidig var for voldsomt. I stedet lejede han lokaler af Jyske Bank - i den tidligere Blochs Boghandel - for at åbne en kombineret urmager-, sølv- og guldbutik.

Forretningslokalerne stod klar til åbning i 1985, og "Stegmann Ure, Guld & Sølv" blev en succesfuld forretning. Men arbejdsbyrden blev for stor, og i 2001 solgte Knud Erik Stegmann sin guldsmedeforretning til sin daværende medarbejder, Tommi Ewers.


Syn for Sagen

I Stegmann Optik er der i dag foruden chefen selv to ansatte. Den sidstankomne har kun været der et år; men Susanne Navne har stået bag disken hos Stegmann i 32 år!

På den anden side af disken er kunderne lige så trofaste. I disse år begynder tredje generation at komme ind i optikerforretningen for at få tjekket synet.

At 40-års jubilæet ikke fejres på selve dagen, 15. november, skyldes den enkle årsag, at jubilaren ikke er hjemme.

De sidste tre år har Knud Erik Stegmann og hans kone været på en årlig rejse med Syn for Sagen. Med andre optikere rejser Stegmann afsted med en bunke indsamlede, brugte briller og enkelt optikerudstyr. Destinationen er altid et udviklingsland, hvor de hjælper fattige folk med at få et par ofte stærkt tiltrængte briller. I år går turen til Guatamala.

Tilbage i Nakskov inviterer Stegmann til reception for at fejre sine 40 år som selvstændig. Det foregår tirsdag 20. november klokken 13-16.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce