cookie-og-privatlivspolitik
En stor "familie" foran Den gamle Digegaard: (fra venstre) Pernille med Sofia, Carina, Laura på skødet af Johanne, Niels, Peter, Georg og Viktoria.
En stor "familie" foran Den gamle Digegaard: (fra venstre) Pernille med Sofia, Carina, Laura på skødet af Johanne, Niels, Peter, Georg og Viktoria.
Foto: Lisbet Rasmussen

Extra Posten

45 år bag diget fejres

Den gamle Digegaard i Hummingen fejrer 45 års-jubilæum pinsedag.
07. juni 2019 kl. 08:00

Annonce

Johanne Nielsen er anden generation på Den gamle Digegaard, som hendes forældre, Ulla og Knud Erik Nielsen, grundlage i pinsen 1974.

De 45 år fejres med manér, og gæsterne tilbydes kaffe- og kagebord til blot 10 kroner - samme koncept som Johannes forældre i sin tid tilbød som åbningstilbud.


God stab

I dag bestyrer Johanne Den gamle Digegaard sammen med sin mand, Georg Kranker, der ligesom Johanne er uddannet kok. Ægteparret elsker livsstilen bag diget, hvor de bor sammen med pigerne Viktoria, 11 år, Laura, 9 år, og Sofia, 3 år.

I dagligdagen assisteres de af kokken Peter Sabroe Larsen, smørrebrødsjomfruen Carina Buch, tjener og sommelier Pernille Malec, havemanden Niels Olsen samt en god stab af løst ansatte, som hjælper til, når der er brug for det.


Tradition og fornyelse

Den gamle Digegaard lever stadig på de traditioner, som Johannes forældre i sin tid introducerede, fx at servere stegte ål og hjemmebagt kringle til kaffen.

Men i dag supplerer Johanne og Georg det traditionelle menukort med nyskabelser, ligesom der rundt på hele matriklen konstant sker nyt, fx etablering af røgeovne - endda en ny som er elektronisk - samt sjove ting til børnene.


Jubilæum fejres

Johanne og Georg sætter en ære i konstant at forny deres sted - samtidig med at de holder traditionerne i hævd. I år har de koncentreret sig om at gøre Digegaarden handicapvenlig. Johanne har også brugt meget tid på at åbne stedets gamle bondestue.

Selve de 45 år fejres pinsedag, søndag 9. juni, med kaffe- og kagebord til 10 kroner - som da Digegaarden i sin tid åbnede.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her