cookie-og-privatlivspolitik
En af Herrekorets optrædender sidste år var julekoncert i Skt. Nikolai Kirke.
En af Herrekorets optrædender sidste år var julekoncert i Skt. Nikolai Kirke.
Foto: Mogens Warrer

Extra Posten

Åbent hus hos "de grå"

Nakskov Sangforening - i daglig tale Herrekoret - inviterer til åbent hus.
17. januar 2020 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

- Vi plejer at joke med, at det ikke er "De små synger" men derimod "De grå synger", når vi optræder, lyder det muntert fra Mogens Kamper, da han på vegne af Nakskov Sangforening kontakter avisen i anledning af, at de syngende herrer holder åbent hus lørdag 18. januar mellem klokken 14 og 17.

Og der må rigtig gerne komme mange forbi - især mænd i alle aldre, som har lyst til at synge i kor. Og især gerne mænd med andre hårfarver end den grå, som nærmest er altdominerende i det nuværende Herrekor.


Gammelt kor

Nakskov Sangforening kan føre sin historie helt tilbage til 1903 og har i perioder bestået af langt flere basser og tenorer end i dag, hvor Herrekoret tæller omkring 25 aktive medlemmer. Desuden er der en del medlemmer, som ikke længere oplader deres røst, fordi den er blevet for rusten.

- Et medlemsskab af Nakskov Sangforening medfører langt mere end at synge i kor. Der er nemlig også tale om et socialt fællesskab, siger Mogens Kamper og fortæller, at udover de faste øveaftener, som foregår hver torsdag aften i sæsonen fra august til omkring midt i maj, mødes de af korets medlemmer, som har forladt arbejdsmarkedet, hver onsdag i "Olle-kolle" for at drikke kaffe, dyrke socialt samvær og måske udveksle lidt sladder!


Mød op i Dueslaget

Skulle du have lyst til at blive medlem af Nakskov Sangforening - eller har du blot lyst til at lægge ører til et par sange fremført af et rent mandskor, så skal du møde op til åbent hus lørdag 18. januar i korets klublokale, som de deler med byens brevdueforening, også kaldet Dueslaget, på Solsikkevej 42 i Nakskov.

I øvrigt optræder Herrekoret til diverse events i Nakskov og omegn.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her