cookie-og-privatlivspolitik
Telefonrådgivningen betjenes af frivillige, som har personlige erfaringer med demens i familien.
Foto: Modelfoto

Extra Posten

Anonym telefonrådgivning om tidlig demens

Anonym telefonrådgivning vejleder om begyndende demens.
06. november 2018 kl. 14:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Folk med en ikke helt frisk dåbsattest kender sikkert situationen, hvor man tænker, om man er ved at blive dement - eller det blot er et almindeligt alderdomstegn, at man pludselig ikke kan huske, hvad naboens hund hedder.

- Det kan være vanskeligt at skelne, og der er faktisk ret mange, som rammes af demens, fortæller Anne Riis fra Den Boligsociale Fond.

For at hjælpe folk, som rammes af demens i en tidlig alder, dvs under 67 år, eller har hukommelsesforandringer, har Den Boligsociale Fond oprettet en gratis og anonym telefonrådgivning.

Her kan man ringe ind om dagligdagens udfordringer og få støtte og rådgivning af frivillige, som har kendskab til de udfordringer, der følger med, når hukommelsen svigter.

- På baggrund af mine personlige erfaringer med demens i familien opfatter jeg det som en naturlig opgave for mig at deltage i den anonyme telefonrådgivning. Da det var aktuelt for mig selv, og jeg var helt uerfaren med demens, var der kun et sted, jeg kunne henvende mig, og det var til familiens læge. Jeg manglede et sted, hvor jeg kunne henvende mig om de helt nye spørgsmål, der rejste sig i min nye situation. Så da jeg hørte om den anonyme telefonrådgivning, syntes jeg, det var en særdeles god ide, som jeg gerne ville bidrage til, fortæller Flemming om sin beslutning om at være frivillig ved den anonyme telefonrådgivning.

Telefonrådgivningen er også et tilbud til pårørende til mennesker med demens eller hukommelsesforandringer.

Telefonlinjen er en del af projektet "Styrk din hjerne", der i et samarbejde mellem Den Boligsociale Fond, FrivilligCenter Lolland og Lolland Kommune.

Man kan ringe til den anonyme telefonrådgivning mandag og torsdag klokken 15-17 på nummeret 71 99 71 12.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce