cookie-og-privatlivspolitik
Stabelafløbning af nybygning nr. 227 Hans Mærsk i 1981.
Stabelafløbning af nybygning nr. 227 Hans Mærsk i 1981.
Foto: nakskov lokalhistoriske arkiv

Extra Posten

Arkivernes dag fejres flere steder

I Nakskov vises billeder fra værftet. I Birket fejrer man 30-års jubilæum, og i Købelev er der kig til gamle dage på landet.
08. november 2018 kl. 19:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

I hele 2018 har Nakskov lokalhistoriske Arkiv været travlt optaget af at skanne og registrere Nakskov Skibsværfts store billedarkiv. Resultatet kan ses på Arkivernes Dag, lørdag 10. november klokken 10-15.

- Vi har samlet nogle rigtig spændende værftsbilleder fra 1960'erne og 1970'erne, og viser dem på en lille udstilling. Der er stor sandsynlighed for, at man kan finde sig selv på et af billederne, hvis man har arbejdet på værftet. Både Skoleskibet Danmark og M/S Jutlandia blev bygget på Nakskov Skibsværft, og derfor vises der hele dagen en særlig billedserie om de to skibes historie, fortæller akrivets leder Heidi Peffer.

Mellem klokken 13 og 13.45 fortæller nogle af arkivets frivillige medarbejdere om deres tid på værftet: Viggo Vestergaard fortæller om indkøbsafdelingen, John Christensen fortæller om Nakskov Skibsværft som EDB-arbejdsplads og Einer Hansen vil fortælle om hvad der skete, efter at H. H. Sparsøe 25. juni 1986 meddelte, at Nakskov Skibsværft skulle lukke, og om de forskellige firmaer, som derefter kom ind på værftsområdet.
Foredraget kræver ingen tilmelding.

Det vil hele dagen være muligt at se, hvordan de frivillige medarbejdere skanner og registrerer værftets billeder og høre mere om projektet.

Man kan også se en spændende postkortsamling, som arkivet netop har fået foræret.

Arkivet byder på kaffe og kage i dagens anledning


30 år i Birket

Lokalarkiver i Birket kan i år fejre 30-års jubilæum.

I den anledning er der åbent hus på arkivet lørdag 17. november (ikke 10. november, selvom det er Arkiverens Dag!) klokken 13-16.

- Samme dag er der også en fotoudstilling i anledning af " Arkivernes dag". Et af emnerne er " Vinter i Birket sogn". Hvis der er nogen, der har vinterbilleder fra sognet, vil arkivet gerne have kopi af disse, siger Betty Nielsen, som har stået i spidsen for lokalarkivet i Birket siden 2010.

Arkivet har til huse i lokaler i Birket Kulturhus.


Fotos i Købelev

I anledning af Arkivernes Dag 10. november viser arkivet i Købelev to nye udstillinger fra klokken 10 til 12.

Den ene er om folkehold på gårdene. Den anden om de havne, som er/har været i området.

Arkivet bor i Købelev Kulcenter, Provstegårdsvej 26 i Købelev.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce