cookie-og-privatlivspolitik
Med dette sommerfoto af Hestehovedets badebro ønsker vi tillykke med de 900.000 Realdania-kroner.
Med dette sommerfoto af Hestehovedets badebro ønsker vi tillykke med de 900.000 Realdania-kroner.
Foto: Søren Rosenberg

Extra Posten

Badebro får tiltrængt make-over

900.000 kroner fra Realdania betyder både renovering af Hestehovedets badebro og etablering af sauna ude på Danmarks længste badebro.
11. marts 2019 kl. 09:00 Af Lisbet Rasmussen

Så er det snart fortid at få splinter i fødderne og læne sig op ad vakkelvorne rækværk, når man befinder sig på Hestehovedets elskede, men ret ramponerede badebro.

De 900.000 kroner, som Realdania netop har givet til ildsjæle-projektet Badekultur i Nakskov Fjord, skal nemlig bruges til en istandsættelse af badebroen, der også skal udstyres med lys og en lille sauna yderst ude. Desuden skal der etableres små omklædningshuse inde på land.

I flere år har Realdania støttet ildsjæleprojekter under titlen "Underværker". Badekultur i Nakskov Fjord er et ud af 23 projekter, som i 2019 får støtte - blandt 111 ansøgere fra hele landet.

Elise Sydendal fra virksomheden By og Landskab i Nakskov, som bliver koordinator på projektet, har stået for ansøgningen, der ud over en traditionel ansøgning på print også skulle vise, at folk interesserer sig for projektet. Det betød, at projektet skulle have minimum 200 "likes" på Underværkers hjemmeside.

- Det var et nåleøje for at kunne gå videre i ansøgningsprocessen, fortæller Elise Sydendal, som i dag er ret stolt over, at Badekultur i Nakskov Fjord faktisk fik næsten 400 "likes" og dermed let smuttede videre i ansøgningsproceduren.

Annonce

Ikonisk badebro

Badebroen er Danmarks længste og (muligvis) mest fotograferede badebro. Den lokale mesterfotograf, Threin Ottossen, vandt for nogle år siden førsteprisen i en international fotokonkurrence med et billede af broen.

- Badebroen på Hestehoved er noget ganske særligt og spiller en vigtig rolle for den nye italesættelse og selvforståelse af Nakskov og Lolland, lyder Realdanias begrundelse for at støtte til det vestlollandske "underværk".

Hvornår projektet kan føres ud i livet, vides endnu ikke. Men der går noget tid, siger Kjeld Jensen, chef for Park & Vej:

- Selve istandsættelsen af badebroen kan vi nok begynde på inden for overskuelig fremtid. Derimod kan der gå lang tid, inden vi kan etablere lys og sauna og omklædningshuse. Den del af projektet skal nemlig godkendes af Kystdirektoratet, som har en ret langt sagsbehandling.

Elise Sydendal har søgt om pengene fra Realdania på vegne af Hestehovedets Venner, en paraplyorganisation for Hestehovedets forskellige brugere. Pengene bliver til sin tid udbetalt til Lolland Kommune, som også ejer badebroen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

ANNONCE