cookie-og-privatlivspolitik
Holdet bag bagedysten i Dannemare, fra venstre: Finn Andersen, Katrine Bergmansen, Maria Sørensen og Niels Wrist-Knudsen (Flemming Børgesen kunne ikke deltage i fotosession).
Holdet bag bagedysten i Dannemare, fra venstre: Finn Andersen, Katrine Bergmansen, Maria Sørensen og Niels Wrist-Knudsen (Flemming Børgesen kunne ikke deltage i fotosession).
Foto: Lr

Extra Posten

Bagedyst og lollandsk kagebord

Sønderjysk tradition adopteres af Dannemare, som inviterer til stort lollandsk kagebord samt bagedyst søndag 14. april.
09. april 2019 kl. 08:00

Annonce

Brugsuddeler i Dagli'Brugsen i Dannemare, Finn Andersen, har sønderjyske aner og dermed en særlig kærlighed til de overdådige anretninger, som i det jyske grænseland kendes under navnet Det store sønderjyske Kaffebord.

Det skal vi da også have her på Vestlolland, tænkte Finn, og nu inviterer han til Det store lollandske Kagebord i samarbejde med Dannemare Forsamlingshus, hvor kaffen og dyngerne af kringler, wienerbrød og blødt brød vil blive serveret søndag 14. april.


Bag den lækreste kage

Men inden gæsterne kan sætte de søde tand i alle kageherlighederne er der bagekonkurrence.

Under titlen "Bag den lækreste og flotteste kage" inviteres alle hobbybagere til at fremstille et stykke bagværk og deltage i konkurrencen, som bedømmes af tre lokale dommere, nemlig bagermester Niels Wrist-Knudsen og hans elev, Katrine Bergmansen, begge fra Byens Bager i Nakskov, og bagermester Flemmning Børgesen, Guldbageren i Maribo.

Bagværket, som kan være alt fra boller og småkager over tærter og kringler til wienerbrød og lagkager, skal indleveres til konkurrencen klokken 12.30, hvorefter det vil blive bedømt fra klokken 13, hvor selve arragementet begynder.

De tre bedste kagebagere belønnes med hver en præmie, og siden skal de flotte bagerier nydes.


VM-deltager beretter

Den ene af dommerne, 18-årige Katrine Bergmansen, deltog for nylig i VM for unge bagere i den franske storby Lyon. Selvom Katrine ikke vandt den internationale konkurrence, var det flot blot at blive udtaget - som den ene af kun to danske deltagere.

Det vil hun fortælle om, efter at kagerne er blevet bedømt.


Bidrag til lollandsk kagebord

Det store lollandske Kagebord bliver dækket med boller bagt af Maria fra forsamlingshuset, kager fra de to bagermestre, bake-off fra Dagli'Brugsen samt kagerne fra bagedysten.

Har du lyst til at bidrage med en hjemmebagt kage (uden for konkurrencen), kan du hente alle ingredienserne gratis i Dagli'Brugsen.

Tilmelding til konkurrencen senest torsdag 11. april.

Billetter sælges også i Dagli'Brugsen - i prisen indgår også smagsprøver på søde, mousserende dessertvine.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce