cookie-og-privatlivspolitik
For 40 år siden måtte Birthe Kristensen have sin mor til at underskrive lærekontrakt. Birthe var ikke selv gammel nok.
For 40 år siden måtte Birthe Kristensen have sin mor til at underskrive lærekontrakt. Birthe var ikke selv gammel nok.
Foto: Tim Flor

Extra Posten

Birthe fejrer 40 år som bogormenes guide

Birthe Kristensen var kun 17 år, da hun gik i lære som boghandler 1. oktober 1979.
27. september 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Faktisk var Birthe Kristensens første arbejdsplads som boghandlerelev i de lokaler, hvor Extra Posten i dag holder til, i Nygade 30 i Nakskov.

Dengang boede her boghandler Kai Hansen, som i øvrigt ikke villle betale for sine annoncer i lokalavisen, hvis hans navn blev stavet "Kaj" i stedet for "Kai", fortæller Birthe.

Siden fulgte Birthe med boghandler Kai Hansen til lokaler i gågaden, og da den gamle boghandler gik på pension og forretningen overtaget af Arnold Busck, blev Birthe butikschef. Siden er boghandelen overtaget af Kathrine Koch og hed Bøger & Papir, inden den fik sit nuværende navn, Bog & Idé, hvor Birthe er daglig leder.

- Jeg har fulgt med hele vejen sammen med alt det andet faste inventar, griner Birthe, som aldrig har fortrudt, at hun i sin tid søgte ind i bøgernes verden.


Udvidet sortiment

En lys barnestemme sender trillende latter gennem lokalet, så man ikke kan lade være med at smile.

- I dag har vi udvidet sortimentet meget, dels med masser af spil og nu også med legetøj, da vi er en del af Legekæden. Men vi har lige så mange bøger på hylderne, som dengang jeg gik i lære for 40 år siden, slår Birthe Kristensen fast.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her