cookie-og-privatlivspolitik
Seks kvinder fra lokale herregaarde dækker bor på Reventlowmuseet under titlen "Stilleben på bordet - en moderne fortælling om herregårde".
Seks kvinder fra lokale herregaarde dækker bor på Reventlowmuseet under titlen "Stilleben på bordet - en moderne fortælling om herregårde".
Foto: Privat

Extra Posten

Borddækning à la herregård

Årets særudstilling på Reventlow-Museet i Pederstrup hedder "Stilleben på bordet - en moderne fortælling om herregårde".
21. juni 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

- Vi har inviteret seks moderne kvinder, der til daglig bor på en af Lollands mange herregårde, indenfor på Reventlow-Museet. Her har vi bedt dem om at dække et bord, der repræsenterer deres liv og virke netop nu, fortæller Ulla Schaltz, direktør for Museum Lolland-Falster.

Det er seks meget forskellige kvinder, der deltager i årets særudstilling.

Hver af de seks deltagere får et af Reventlow-Museets rum stillet til rådighed, hvor de på egen hånd står for den kreative del af borddækningen.

Alle sejl er sat for at få de bedste virkemidler.

- Jeg kan afsløre, at udstillerne både har støvet klenodier af fra kælderen, skelet til udlandet og naturen, taget arbejdskasketten på og ikke mindst fundet den passion frem, der driver dem i hverdagen og forbinder dem med den historie, der er på de gamle herregårde, fortæller Ulla Schaltz.

De seks kvinder er: Stephanie Knuth fra Knuthenborg, Christel Lüttichau fra Søholt, Sisse Graum Jørgensen fra Søllestedgaard, Susanne von Rosen fra Vindeholme, Marie-Pierre Boel Andresen fra Kærstrup og Mette Rix Krabbe fra Frederiksdal.

Udstillingen kan ses fra 21. juni til 29. september.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her