cookie-og-privatlivspolitik
Lolland Kommune er voldsomt plaget af rotter ved søen i Maribo og Indrefjorden i Nakskov. Rotterne stortrives her, fordi der bliver efterladt madaffald og brød til ænder.
Foto: Lolland Kommune

Extra Posten

Brød er ikke andemad

Lolland Kommune opfordrer folk til at lade være med at fodre ænder.
11. juli 2018 kl. 10:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Folk, som færdes i Nakskovs Indrefjord, har sikkert lagt mærke til de nye skilte, som henstiller til, at naturområdets andefugle ikke skal fodres med brød.

Skiltene er sat op af Lolland Kommune, og om baggrunden for initiativet forklarer kommunens skadedyrsbekæmper, Bent Lund:

- Brød er hverken godt for andemaver eller for søvandet. Brød får algerne til at formere sig, og ingen andefugle har godt af tørt brød. De har det meget bedre, når de selv finder deres føde.

- Faktisk ender 80 procent af det brød, som folk fodrer ænder med, i rottemaver, slår Bent Lund fast.

Oven i købet har ænderne ikke godt af det tørre brød. De har det meget bedre med at finde deres føde på egen hånd i søområdet, hvor der ikke er for mange alger.

Et kilo tørt brød giver i øvrigt lige så meget næring til alger som 500 liter kloakvand.

Og når ænderne ikke er sulte, så kommer rotterne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce