cookie-og-privatlivspolitik
- Jubiii, vi kommer på YouTube og på Spotify og i avisen, jublede eleverne fra Byskolen, indern de indspillede musikvideo, som snart kan streames på nettet.
- Jubiii, vi kommer på YouTube og på Spotify og i avisen, jublede eleverne fra Byskolen, indern de indspillede musikvideo, som snart kan streames på nettet.
Foto: Ingrid Riis

Extra Posten

Byskolen: Kendskab gi'r venskab

Yngste og ældste elever på Byskolen mødes i musikken - de ældste drømmer om at blive stjerner på Spotify.
20. maj 2019 kl. 08:00

Annonce

I sidste uge var dagen endelig inde til at sætte kronen på et værk, som Byskolens ældste og yngste elever har været optaget af i månedsvis. 55 elever fra indskolingen og fem fra overbygningens musikvalghold skulle nemlig indspille en musikvideo, som snart kan streames over hele verden på Spotify under titlen "Byskolens ABC".

Inden den store dag har Anne, Noah, Lukas, Emilie og Malde spillet sammen i et par år på valgholdet. Gennem de sidste par måneder ret intenst med fokus på at øve på nummeret, som de for nylig har indspillet i pladeselskabet "House of Music"s professionelle studie i Vordingborg.

- Det er helt vildt, lyder det fra de unge musiktalenter, som med lys i øjnene fortæller:

- Det er det første skridt mod at slå igennem. En god måde at blive opdaget på, og samtidig at give skolen noget, som kan være med til at slå fordomme ned om, at Byskolen er en dårlig skole.


Kor og video

Mens de fem fra overbygningen har øvet sig, har 55 elever fra indskolingen igen og igen sunget omkvædet til sangen, som er skrevet af musiklærer i overbygningen, Finn Jensen, og hans datter Nadine:

Byskolen, du er min hverdags-A-B-C

Plads til lærdom, plads til leg

Plads til alle, dig og mig!
 

- Vi kan godt ordene nu, og vi ved også godt, hvad de betyder, fortæller Kristian og Melissa fra indskolingen, mens de er på vej over i skolegården til videooptagelse.

Kristian havde ondt i maven af spænding til morgen. Melissa tager det mere roligt.

Om baggrunden for, at 60 elever fra Byskolen snart går viralt, fortæller musikpædagog Linda Schwartz og musiklærer Finn Jensen:

- Vi er en skole, hvor elever med 35 forskellige nationaliteter har en hverdag sammen. Vi arbejder meget med musik og oplever tit, hvordan musik kan samle på tværs af kultur og nationalitet. Kendskab gi'r venskab, som vi siger!

Men også på tværs af alder har musikken en magisk virkning.

- Det oplever vi med projektet her, hvor skolens yngste og ældste elever arbejder sammen.

"Byskolens ABC" uropføres til Byskolens skolefest 23. maj.

Herefter kan nummeret streames på nettet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her