cookie-og-privatlivspolitik
Lærer Carina Larsen (til venstre) og pædagog Diana Jensen vil i sorggruppen benytte sig af samtale-kort og bøger med cases, som børn, der har mistet, kan relatere til.
Lærer Carina Larsen (til venstre) og pædagog Diana Jensen vil i sorggruppen benytte sig af samtale-kort og bøger med cases, som børn, der har mistet, kan relatere til.
Foto: Jesper Bøgh

Extra Posten

Byskolen opretter sorggruppe

Byskolen opretter sorggruppe for elever, der har mistet et nærtstående familiemedlem eller en meget nærstående ven.
05. februar 2019 kl. 09:00 Af Jesper Bøgh

Annonce

Det er sket på baggrund af et samarbejde mellem Lolland Kommune og Kræftens Bekæmpelse med den ambition, at alle skoler i Lolland Kommune skal have et tilbud til eleverne om at få bearbejdet sin sorg over at have mistet.

Konkret på Byskolen har lærer Carina Larsen og pædagog Diana Jensen, hos Kræftens Bekæmpelse, i løbet af efteråret gennemgået et kursus, der har klædt dem på til at fungere som sorggruppeledere.

- Hidtil har vi på skolen haft et individuelt tilbud til elever, der har mistet. Men nu tilbyder vi decideret sorggrupper, fordi det kan give den enkelte elev meget mere, forklarer Diana Jensen.

- Det handler nemlig om at dele og tale om sorgen, så børnene ikke går alene med de svære tanker tilføjer Carina Larsen.

De er begge enige om, at det aldrig må blive et tabu at tale om sorg efter at have mistet.

Byskolen har også lavet en folder om tilbuddet til forældre, som kan læse mere om sorggruppen.

- I første omgang har vi cirka 10 elever, som vi mener, at dette tilbud kan være relevant for. Forældrene til de børn har fået tilbuddet, fortæller Diana Jensen og slår fast, at sorggruppelederne ikke begynder uden forældrenes samtykke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce