cookie-og-privatlivspolitik
Det bugner allerede i kælderen under AUC Nakskovs nye butik. Her er nyt og gammelt, alt er doneret af virksomheder og private mennesker fra hele Lolland-Falster,
Det bugner allerede i kælderen under AUC Nakskovs nye butik. Her er nyt og gammelt, alt er doneret af virksomheder og private mennesker fra hele Lolland-Falster,
Foto: lr

Extra Posten

Byttecentral og genbrug

Foreningen AUC Nakskov har lejet sig ind i butikslokaler i det centrale Nakskov. Her skal der fremover blandt andet være byttecentral, folkekøkken ved særlige lejligheder og events for udsatte børn.
09. november 2018 kl. 12:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Mens Mols Bolsjer har forladt butikslokalerne Søndergade 2, er en ny lejer ved at gøre klar til at indtage lejemålet.

Der er tale om en nonprofit-forening ved navn AUC Nakskov. Bogstaverne står for Aktivitet, Undervisning & informationsCenter.

Forretningen i Søndergade slår dørene op 1. december, og der er allerede et væld af aktiviteter i tankerne hos foreningens medlemmer, der alle arbejder frivilligt og ulønnet og ikke ønsker at få deres navne frem i offentligheden.


På indkøb uden penge

En af grundstenene bliver en byttecentral, hvor man kan komme ind med noget, man gerne vil af med, og tage andre ting i butikslokalet med hjem i stedet for. Lokalet bliver inddelt i mindre rum, hvor der vil være legetøj, køkkenting etc opdelt, så det er let at finde rundt i.


Juleaften

Første store event i AUC Nakskov bliver et arrangement 24. december for økonomisk udsatte børnefamilier. Arrangementet laves i samarbejde med foreningen "For børnenes skyld".

23. december vil AUC Nakskov arrangere udddeling af madvarer i samarbejde med "Stop Spild Lokalt" og SuperBrugen, som leverer overskudsmadvarer. Uddelingen begynder ved 22-tiden, når varerne er leveret efter supermarkedets lukketid.

AUC Nakskov er ikke et helt nystartet fortagende. Folkene bag har gennem snart et år kørt rundt med overskudsmadvarer til hårdt trængte familier. Madvarerne, som er delt ud, er doneret af Dagli'Brugsen og Købmanden i Horslunde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce