cookie-og-privatlivspolitik
Formand for Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling Lolland, Jane B. Andersen (tv) og Sonja Ottosen, som er en af de frivillige, man kan møde til en snak om kræft, når der holdes café.
Formand for Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling Lolland, Jane B. Andersen (tv) og Sonja Ottosen, som er en af de frivillige, man kan møde til en snak om kræft, når der holdes café.
Foto: Lise Ravnkilde

Extra Posten

Cafe for kræftramte og deres pårørende

Midler fra mindekoncert har givet mulighed for at åbne cafe for kræftramte i Nakskov.
30. april 2019 kl. 09:56 Af Lise Ravnkilde

Annonce

- Der har aldrig før været et tilbud i Nakskov, så det er vi meget glade for at kunne tilbyde nu, fortæller formand for Lolland Lokalforening af Kræftens Bekæmpelse Jane B. Andersen.

Tilbuddet er en månedlig café for kræftramte og deres pårørende. Caféen bliver åben for alle, man behøver ikke være visiteret til den.

Tilbuddet er blevet mulig fordi Lolland Lokalforening fik 30.000 kroner til lokalt arbejde, overskud fra Foreningen Løvehjerternes mindekoncert for Kim Larsen.

- Vi vil skabe et forum hvor kræftramte og pårørende føler tryghed og nærvær, så man ikke føler sig alene med kræft. Og også informere om kræftrådgivning, forklarer Sonja Ottosen, der er en af de frivillige, man kan møde til caféarrangementerne.

Hun er også frivillig i Maribo, hvor der længe har været en café for kræftramte, dog kun for dem, der bliver visiteret til det.

En af dem, der har været meget glad for at bruge caféen i Maribo er Lise Simon. Da hun blev visiteret til caféen, tænkte hun, "Det er i hvert fald ikke noget for mig".

- Jeg skulle ikke sidde i rundkreds og betro mig. Men jeg tog helt fejl. Det har været utroligt givende, og givet mig menneskeligt så meget, fortæller hun.

Lise Simon har blandt andet fået nye vennner, hun ellers aldrig ville have fået.

Sonja Ottosen og Jane B. Andersen håber, at der til cafémøderne vil blive dannet uformelle netværk.

Caféen holdes første gang tirsdag 7. maj klokken 15.30-17.30 på frivilligcentret Nakskov. Den første gang bliver en slags reception, hvor der fortælles om tilbuddet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her