cookie-og-privatlivspolitik
Sofie Guldberg Rasmussen og Janus Eggertsen fra 2. d på Stormarkskolen med noget af det  affald andenklasserne samlede ind i Svingelen i sidste uge.

3

Billeder

Sofie Guldberg Rasmussen og Janus Eggertsen fra 2. d på Stormarkskolen med noget af det affald andenklasserne samlede ind i Svingelen i sidste uge.
Foto: Lise Ravnkilde

Extra Posten

Cigaretskodder og plastik - AD

2. klasserne fra Stormarken samlede skrald.
27. marts 2019 kl. 13:15 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Hvert år inviterer Danmarks Naturfredsningsforening til indsamling af affald i naturen i uge 13. Stormarkskolens andenklasser havde ikke tid til at samle affald i denne uge, så de tyvstartede og samlede affald i sidste uge.

I årets affaldsindsamling er der fokus på de mange cigaretskodder, der bliver smidt alle steder. Så eleverne havde fået besked på at putte cigaretskodder i poser for sig, alt andet affald røg op i store poser og blive sorteret senere.

Nogle af eleverne havde lavet skilte, som de gik rundt med under indsamlingen, så forbipasserende blev mindet om, at man ikke skal smide sit skrald i naturen. Blandt andet Janus Eggertsen fra 2.d.

- Jeg prøver at støtte miljøet med mit skilt. Det er sjovt at hjælpe naturen og det er dumt at smide affald i naturen, mente han.

Børnene har lært om, hvordan affaldet skader i naturen og de har helt klart lyttet efter.

- Vi hjælper dyrene, så de ikke dør af at spise skrald, forklarer Sofie Guldberg Rasmussen fra 2. d.

Hun forsikrede om, at hun i hvert fald ikke smider affald i naturen.

Efter en lidt over en times indsamling blev der holdt pause med de medbragte madpakker. Pædagog Linda Jensen fortalte, hvad der var blevet fundet og hvor lang tid det tager naturen at nedbryde forskellige slags affald.

- Er der nogen, der kan finde skrald efter os? Spurgte hun, og fik et stort og rungende NEJ!

Efter pausen blev børnene sendt over på legepladsen for at finde skrald der, og efter lidt skraldeopsamling fik de lov at give den gas på legeredskaberne.

På legepladsen fandt børnene hundeprutposer og plastik. Og så var der en, der så en rotte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce