cookie-og-privatlivspolitik
Skilte i begge ender af Vejlegade forklarer, hvordan trafikanterne skal opføre sig i den nye cykelgade.

2

Billeder

Skilte i begge ender af Vejlegade forklarer, hvordan trafikanterne skal opføre sig i den nye cykelgade.
Foto: Lr

Extra Posten

Cyklisterne har førsteret

Vejlegade er nu cykelgade ligesom Klostergade og Præstegade.
28. juni 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

"Cykelgade. Bilerne er gæster".

Sådan proklamerer store, blå skilte i hver ende af Vejlegade, som fremstår flot i sin nyrenoverede tilstand.

Skiltene forklarer også piktogramagtigt, at cyklister skal cykle på cykelstien, når de kommer fra Axeltorv; mens de skal cykle på kørebanen, når de passerer Vejlegade i den modsatte retning.

Det er ikke helt let at forstå, hvilket bliver helt tydeligt, når man står og betragter trafikken. Adskillige cyklister og andre bløde trafikanter kører på cykelstien i den forkerte retning. Men øvelse gør som bekendt mester - og det kommer nok også til at gælde for Vejlegades cyklende trafikanter.

Vejlegade er stadig ensrettet for bilister, og i det hele taget er renoveringen foretaget med henblik på at sænke farten i den smalle gade mellem Axeltorv og Vejlegadebro.

- Hovedformålet har faktisk været at genere bilisterne så meget som muligt, forklarede formand for Teknisk Udvalg, Gert Mortensen (S), lunt, da han sammen med vejtekniker Henrik Egholm fra Park og Vej præsenterede skilte og cykelgade for pressen.

Næste skridt bliver at renovere Vejlegadebro mellem Vejlegade og Tårsvej.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her