cookie-og-privatlivspolitik
Mogens Dahlgaard Rasmussen er eneste rytter fra Nakskov, der er med når Team Håb Lolland-Falster cykler Danmark rundt for at samle penge ind til Børn, Unge og Sorg.
Mogens Dahlgaard Rasmussen er eneste rytter fra Nakskov, der er med når Team Håb Lolland-Falster cykler Danmark rundt for at samle penge ind til Børn, Unge og Sorg.
Foto: Lise Ravnkilde

Extra Posten

Danmark rundt for Team Giv Håb

I slutningen af juni og starten af juli cykler Team Giv Håb Danmark rundt for at samle penge ind til Børn, Unge og Sorg. Mogens Dahlgaard Rasmussen fra Nakskov cykler med.
20. juni 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Sidst i juni kører en flok cykelryttere fra Lolland-Falster Danmark rundt for at samle penge ind til Børn, Unge og Sorg, Team Giv Håb kalder de sig.

Holdet fra Sydhavsøerne er et af 11 hold spredt ud over hele Danmark, der kører hver sin rute rundt i Danmark.


Jeg nærmer mig de 4.000 kilometer i år, normalt kører jeg mellem 6.000-8.000 kilometer om året Mogens Rasmussen.

Eneste vestlollik

Den eneste deltager fra Vestlolland er 72-årige Mogens Dahlgaard Rasmussen fra Nakskov.

Formålet ligger ham nær, da han selv har et barnebarn, der har haft brug for støtte på grund af sorg.

Det er nyt for Mogens Rasmussen at cykle sammen med Team Giv Håb, men han er en erfaren herre i at cykle for gode formål.

Tre gange har han været i Paris med Tour de Taxa, som han også har kørt Danmark rundt med for at samle penge ind til julemærkehjemmene.

Og så har han også været på tur med cykelvenner fra Milano til Rom.

Denne gang gælder det så indsamling til Børn, Unge og Sorg sammen med Team Giv Håb.

- Formålet er rigtig godt. Børn, Unge og Sorg hjælper de unge, så de ikke falder ud i noget skidt, siger Mogens Rasmussen.

Han er ikke så meget for at tale om sig selv, han vil hellere tale om projektet. Men alle rytterne har deres egen underside på hjemmesiden www.teamgivhaab.dk.

Her kan man støtte Børn, Unge og Sorg samtidig med man bakker op om Mogens Rasmussen.

På hjemmesiden vælger man holdet fra Lolland-Falster og klikker på Mogens Rasmussen under ryttere. Alle beløb på 50 kroner og opefter er meget velkomne.


24.000 kroner allerede

I løbet af vinteren har Mogens Rasmussen været med til at arrangere forskellige events, blandt andet med spinning, så han er nu oppe på at have samlet 24.000 kroner ind allerede.

Han har også hjulpet med at skaffe sponsorer, der blandt andet har en aftale med LF Tryk resulteret i et tilbud til rytterne og deres hjælpere om billigt fritidstøj.

Holdet fra Lolland-Falster regner med at cykle omkring 1.000 kilometer på syv dage. Den længste tur bliver på omkring 180 kilometer.

Cykelturen begynder 30. juni i Nykøbing F og så går turen til Sjællands Odde, hvor der overnattes inden man dagen efter tager færgen til Ebeltoft. Herfra cykles til Rebild, videre til Thisted, Skanderborg og Esbjerg. Den næstsidste dag går turen til Middelfart, hvor holdet fra Sydhavsøerne mødes med de øvrige 10 hold Giv Håb.

Efter en overnatning cykler alle holdende den sidste tur sammen. Turen går fra Middelfart over Assens til endemålet i Kongens Have i Odense 6. juli.

For at være klar til den lange cykeltur træner Mogens Rasmussen med Nakskov Cykle Club tre gange om ugen.

Derudover træner de 22 ryttere på Team Giv Håb Lolland-Falster sammen en gang om ugen og cykler desuden ture sammen hver weekend.


8.000 kilometer om året

De mange træningsture giver mange kørte kilometer på cyklen.

- Jeg nærmer mig de 4.000 kilometer kørte kilometer siden 1. januar i år, normalt kommer jeg op på at køre mellem 6.000-8.000 kilometer om året, fortæller Mogens Rasmussen.

Han har altid gået meget op i sport, men det var fodbold og håndbold, det handlede om tidligere ikke cykling.


Begyndte først i 2000

Han var gået lidt i stå med at dyrke sport, da en af hans venner i 2000 kom med en racercykel og ville have ham med ud at køre.

Nu er de lange cykelture blevet en livsstil for ham.

- Jeg har det ikke godt, hvis ikke jeg har været ude og cykle, så mangler der noget, fortæller Mogens Rasmussen.

Han får god opbakning af sin kone Joan Rasmussen.

Efter en aneurisme i hjernen cykler hun ikke selv så meget, men hun følger ofte holdet i bil og medbringer forplejning og tager billeder.

De penge Team Giv Håb samler ind går til til organisationen Børn, Unge & Sorg.

De arbejder for at flere børn og unge kan få den hjælp, som de har brug for, når de har mistet en forældre eller en søskende.

De indsamlede beløb fra Danmark rundt er steget stødt siden cykelturen blev kørt første gang i 2013, dengang blev der samlet 110.00 kroner ind.

Det tal er vokset betydeligt, sidste år blev der samlet 1.638.412 kroner ind.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her