cookie-og-privatlivspolitik
Preben Jelsbak (tv) sammen med Gert Mortensen og Rie Christiansen, som på vegne af Lolland Kommune modtog prisen for Årets Forskønnelse 2018 i Højreby Turistkreds.
Preben Jelsbak (tv) sammen med Gert Mortensen og Rie Christiansen, som på vegne af Lolland Kommune modtog prisen for Årets Forskønnelse 2018 i Højreby Turistkreds.
Foto: Jan Knudsen

Extra Posten

En græsplæne til cirka en million

Lolland Kommune præmieres med pris for Årets Forskønnelse 2018 i Højreby Turistkreds for nedrivninger og etablering af neutral græsplæne midt på Søllesteds hovedgade.
05. marts 2019 kl. 09:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

I mange år har Højreby Turistkreds præmieret tiltag, som har forskønnet eller renoveret bygningsmassen i Søllested og omegn = den gamle Højreby Kommune.

I år løb Lolland Kommune af med en af forskønnelsespriserne, som består af et diplom, et par flasker vin og - ikke mindst - æren.

Prisen blev tildelt for nedrivningen af to ejendomme på Højrebygade og senere etablering af en græsplæne, der hvor husene har stået.


To huse for to kroner

- De to huse på Højrebygade har i mange år været skændsler for byen. Så derfor var det en glæde, da kommunen opkøbte ejendommene med nedrivning for øje, påpegede Preben Jelsbak, formand for Højreby Turistkreds, da han overrakte Forskønnelsesprisen 2018 til Lolland Kommune, repræsenteret af Gert Mortensen, socialdemokratisk formand for kommunens tekniske udvalg, og Rie Christiansen fra den kommunale afdeling, som har med nedrivninger at gøre.

Efter mange år som rottereder og øjebæer blev de to bygninger, som tidligere blandt andet har huset virksomheden Pastella og et snedkeri, opkøbt af Lolland Kommune på tvangsauktion for 1 krone pr. bygning.


Dyre undersøgelser

Med så uhørt billig en pris kan det være svært at forstå, hvordan det kan koste i omegnen af en million kroner at etablere den græsplæne, som i dag har erstattet de forfaldne bygninger på Søllesteds hovedgade.

Rie Christiansen siger:

- I forbindelse med at de to bygninger blev revet ned, var det nødvendigt at foretage mange dyre undersøgelser, da der var stor sandynlighed for, at grundene var forurenede via aktiviterer, som tidligere er foregået i både snedkeriet og i virksomheden Pastella.

- Desuden lå der både et rørlagt vandløb og et nedgravet elkabel, som vi skulle have kortlagt, inden vi kunne fjerne omkring en halv meter foruret jord og erstatte den med ny jord, som er lagt oven på en membran, forklarer Rie Christiansen.

Alt i alt i omegnen af en million kroner i omkostninger inklusiv omkring 160.000 kroner i salærer i forbindelse med købet af de to grunde, som blev købt for en krone stykket.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce