cookie-og-privatlivspolitik
9. november fylder FDF Nakskov 110 år, allerede i august begyndte fejringen med en familiedag.
9. november fylder FDF Nakskov 110 år, allerede i august begyndte fejringen med en familiedag.
Foto: Ingrid Riis/arkiv

Extra Posten

FDF i Nakskov fejrer 110 år i byen

Gudstjeneste og reception markerer foreningens 110 års jubilæum.
06. november 2019 kl. 08:02 Af Lise Ravnkilde

Annonce

FDF i Nakskov fejrer lørdag 9. november, at det er 110 år siden, foreningen havde deres første møde i Nakskov.

Fejringen begyndte allerede 24. august, hvor FDF holdt en stor legedag ved deres kredshus på Bregnevej. Nu gælder det den rigtige fødselsdag, den fejres på dagen.

Klokken 14 er alle velkomne til jubilæumsgudstjeneste i Sankt Nikolai Kirke, den holdes af børne- og ungepræst Janne Svensson.

Til gudstjenesten medvirker også FDF'ere, og blandt andet vil en af lederne, Martin Raabjerg Vestergaard, medbringe sin bugtalerdukke Oscar, der får en rolle i gudstjenesten.

Derefter er der reception hos Nakskov Tennisklub, Bregnevej 53, hvor der bydes på kaffe, kage, her er festtaler velkomne.

Derudover er der mulighed for gamle FDFer at kommer over i kredshuset og se hvordan det er indrettet i dag.

Klokken 17.30 er der festmiddag, som kræver tilmelding.

9. november 1909 blev der for første gang holdt et FDF-møde i Nakskov. Det var bare syv år efter den første FDF-kreds blev startet på Frederiksberg.

Hvad der der blev lavet i FDF Nakskov, da de startede og hvor mange der var medlemmer, ved vi ikke. Men fra de ældste billeder, som er fra omkring 1910, kan man ser 30-40 unge drenge marchere gennem Nakskov, med fane og musikkorps i front.

I dag holder FDF Nakskov til i deres kredshus på Bregnevej 28 i Nakskov. Huset blev bygget i 1999, og her er der møde for alle børn hver onsdag aften. Kredsen har idag 50 medlemmer.

FDFs værdigrundlag er stadigvæk det samme, børn og unge mødes om evangeliet om Jesus Kristus. Aktiviteterne er dog forskellige fra dengang i 1909.

Der laves ikke idræt og man eksercerer heller ikke med trægeværer. Nu bruges tiden især på at være i naturen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce