mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
I integrationens tegn og på genbrugsporcelæn vil sognepræst Jesper Vigant præsentere verdens mangfoldighed gennem smagsprøver fra otte etniske køkkener.
I integrationens tegn og på genbrugsporcelæn vil sognepræst Jesper Vigant præsentere verdens mangfoldighed gennem smagsprøver fra otte etniske køkkener.
Foto: LR

Extra Posten

Få hele verden på en tallerken

Sognepræst Jesper Vigant vil fremme integrationen gennem smagsløgene.




09. august 2018 kl. 14:44 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Mad og kogekunst er også kultur, og fredag 10. august, som er Kulturdag i Nakskov, vil de kulinariske oplevelser fryde ganer i Havneværkstederne ved Toldbodkajen langs Nakskovs havnefront. Her står sognepræst Jesper Vigant i spidsen for et tværkulturelt sam-eksistens-projekt. "Smag på Verden" har han kaldt projektet, der byder på smagsprøver fra otte forskellige nationaliteter, fremstillet og præsenteret af folk, der bor i og omkring Nakskov. Folk som oprindeligt kommer fra Spanien, Frankrig. Polen, Syrien, Tyrkiet, Filippinerne, Eritrea... og Danmark.

Allerede under forberedelserne til "Smag på Verden"-projektet fik Jesper Vigant fornemmelse af, at det virker at nærme sig folk via smagsløgene:

- Jeg har kun oplevet imødekommenhed, og alle er med på, at det kun kan fremme den lokale sameksistens at bruge mad som samlingspunkt.


Helt konkret inviteres folk til at komme og "smage på verden" mellem klokken 14 og 18. Her får man en tallerken, som man så kan fylde med de mange forskellige smagsprøver og på den måde får man verden på sin tallerken.

I øvrigt en genbrugstallerken i porcelæn.

- For at undgå at bruge plastiktallerkener og andet brug-og-smid-væk service har vi lånt 200 tallerkener og lige så mange glas hos Røde Kors-genbrugsbutikken, fortæller Jesper Vigant.

Man kan købe sin tallerken for 25 kroner og på den måde støtte Røde Kors. Vil man være sikker på at få en tallerken med gratis smagsprøver fra otte forskellige lande, skal man være hurtigt ude. Der er nemlig kun 200 tallerkener at fylde med en lille verden af kulinariske oplevelser.


Prøveballon

- Det hele starter med et "hej". Det bryder isen, og når man skal smage på mad, der betyder noget for ens kulturelle og etniske baggrund, sker der noget, mener Jesper Vigant og forklarer, at "Smag på verden"-projektet på Kulturdagen er en prøveballon:

- Hvis det bliver en succes, kan projektet bruges som en skabelon, man kan vende tilbage til hvert år, hvor man bruger smagsprøverne på tallerkenen som symboler på den mangfoldighed og rigdom, vores lokalsamfund med stolthed kan præsentere.

Ligesom resten af Kulturdag i Nakskov er "Smag på Verden" støttet af Lolland Kommune, Færgen, Vestlollands Turistforening og Sandby-Branderslev Sogn.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce