Januar og februar står i fastelavnsbollernes tegn hos bageren i Horslunde.
- Hvorfor kan du ikke bare lave nogle flere?
Sådan spørger kunderne ofte, når de skuffede opdager, at der ikke er flere fastelavnsboller til salg i Horslunde Bageri. Og det kan være flere timer før lukketid, at de sidste af de ovenud populære boller er røget over disken.
Men det er ikke bare sådan at lave en ekstra portion fastelavnsboller. For det tager nemlig sin tid. Selve wienerbrødsdejen skal blandes og æltes og rulles ud og bages. Den proces tager i sig selv flere timer, forklarer bageren i Horslunde, Niels Olsen. Han sætter normalt sin wienerbrødsdej i produktion som noget af det første, når han begynder det daglige (eller rettere natlige) arbejde ved 02-tiden.
Når bollerne så er blevet helt kolde, skal de fyldes med cremer, kompotter og flødeskum og toppes med alverdens lækre ting - alt fremstillet fra bunden i Niels' bageri og ikke bare fisket op fra en plastikbøtte fra en fabrik.
Niels og Lone er super glade over, at Horslundes fastelavnsboller er så populære, at folk kommer langvejs fra for at købe dem. Og de bliver virkelig kede af det, hvis folk kører forgæves, hvilket desværre ofte sker - uanset hvor mange boller Niels bager.
Derfor opfordrer Niels og Lone kunderne til at bestille deres fastelavnsboller på forhånd.
Det kan de gøre med en sms til 21 40 92 41 - indtil klokken 22 dagen før.