cookie-og-privatlivspolitik
Snart sælger sildekonerne igen fede sild på kajen ved Bibostræde i Nakskov Havn.
Snart sælger sildekonerne igen fede sild på kajen ved Bibostræde i Nakskov Havn.
Foto: Jan Knudsen/ arkiv

Extra Posten

Fede sild på havnen

Så er det snart sildekonetid på havnen i Nakskov.
13. september 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Lørdag 28. september ankommer den lille båd NH1 til Nakskov Havn med en dyrebar last ombord. Dels en ordentlig ladning sild landet i Øresund - men ikke mindst den lille håndfuld skønne sildekoner, som fra klokken 9 vil sælge de fede sild i deres lille bod ved kajen ud for Bibostræde, mens de sender smægtende blikke og forførende smil til alle deres (mandlige) kunder. Af samme grund regner foreningen NH1, som står bag det årligt tilbagevendende event, at det ikke bliver et problem af få afsat de 800 kilo sild, som de skønne damer er sat til at afsætte i løbet af formiddagen.


Kogt sild og øl

Ud over sildekøb kan publikum se frem til at nyde en kogt sild med rugbrød og fedt, som sildekonerne serverer i deres telt, hvor havdyrene kan skylles ned med en lille øl eller sodavand, alt i mens herlige harmonikatoner leveret af musikanten Tom vil lyde ud over de maritime omgivelser.


Tag selv pose med

Overskuddet af sildekonernes salg går til vedligeholdelse af fartøjet NH1, som har fast kajplads i Nakskov Havn.

I disse så miljøbevidste tider opfordrer sildekonerne deres kunder til selv at medbringe en spand eller en miljørigtig plastikpose til at bære sildeindkøbet hjem i.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her