cookie-og-privatlivspolitik
Ynglinge 1978: stående fra venstre: Træner Børge Bang, Peter Jensen, Steen Christensen, Henrik Petersen, Peder Poulsen, Ole Dziegel, Kim Nicolaisen og Søren Bramsen. Siddende fra venstre: Perry Carstensen, Henrik Gregersen, Erik Dreyer Kristensen, Ole Nielsen og Claus Thomsen.

2

Billeder

Ynglinge 1978: stående fra venstre: Træner Børge Bang, Peter Jensen, Steen Christensen, Henrik Petersen, Peder Poulsen, Ole Dziegel, Kim Nicolaisen og Søren Bramsen. Siddende fra venstre: Perry Carstensen, Henrik Gregersen, Erik Dreyer Kristensen, Ole Nielsen og Claus Thomsen.
Foto: Privat

Extra Posten

Fodbolddrenge - 40 år senere

De mødes trofast hvert andet år - NBs ynglinge og juniorer årgang 1978. Næste møde er lige om hjørnet.
26. november 2018 kl. 09:11

Annonce

1. december er der dømt fodbold på hyggeplan, ølbælning på højt plan og snak om "de gode, gamle dage" på så intenst et plan, at enhver udenforstående inden længe vil fortrække med trætte ører.

Men for "drengene", der nu mødes for 15. gang (eller deromkring), er det en hyggelig sammenkomst, som siden 1988, da de mødtes for at fejre 10-års jubilæum, har fundet sted hvert andet år.

Vi taler om en flok ungersvende, der i 1978 udgjorde den nu hedengangne Nakskov Boldklubs (NB) junior- og ynglingehold. Faktisk nogle ret så talentfulde hold, der både kunne byde på en Per Jenner og en Kim Nicolaisen - begge udtaget til juniorlandsholdet der sidst i 1970'erne.

Og så var der også de spektakulære lokale sejre:

- I 1978 blev både juniorholdet og ynglingeholdet LF-mestre. Det er aldrig sket igen, at begge hold er blevet mestre samme år, fortæller Henrik Petersen, som i 1978 var med på det succesfulde ynglingehold.

Siden 1988 har det så været fast tradition, at fodbolddrengene mødes den 1. december hvert andet år. Mødet foregår i FC Nakskovs klublokaler, og drengene er alle blevet til velvoksne mandfolk midt i 50'erne.

I år er det så jubilæum. 40 år er der gået, siden de var unge drenge i rød-hvide fodbolddragter i datidens syntetiske stoffer.

Og hvordan forløber dagen så? Henrik fortæller:

- Vi mødes ved 13-tiden. Snakken går. Fra 15 til 16 er der træning - altid med en øl i hånden. Så spiller vi kamp, ynglinge mod juniorer. Vinderne har håneretten - og den bliver udnyttet til bristepunktet.

Ynglingeholdet fører på point, hvis vi kigger tilbage over alle årene, lyder det - ganske upartisk - fra den forhenværende yngling Henrik Petersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce