cookie-og-privatlivspolitik
Nakskov Fjord får ikke plads i Danmarks Naturkanon.
Nakskov Fjord får ikke plads i Danmarks Naturkanon.
Foto: Nakskov Fjord

Extra Posten

For lidt biodiversitet

Nakskov Fjord gik ikke videre til anden runde i udvælgelsen af danske naturperler til den nationale naturkanon. Det gjorde til gengæld Maribo Søerne.
17. oktober 2018 kl. 13:53 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

Selvom mere end 100 havde budt ind med deres begrundelser for, at Nakskov Fjord er værdig til en plads på Danmarks Naturkanon, som netop nu er under etablering, så gik Danmarks ørigeste fjord ikke videre til den afgørende runde.

Det kommer ikke bag på naturvejleder Klaus Bek Nielsen, som naturformidler både på Nakskov Fjord og Maribo Søerne:

- Hvis man kigger på kriterierne for at blive en del af den nye naturkanon, så vægter det naturmæssige stærkest. Så derfor kommer det ikke som en overraskelse for mig, at Maribo Søerne er gået videre og ikke Nakskov Fjord, som står stærkere kulturelt med blandt andet Slotø og sildemarkederne på Albuen.

- Der er ganske enkelt en større biodiversitet ved Maribo Søerne. Der er flere forskellige dyrearter og er det eneste sted i Danmark, hvor rødhovedet and yngler, ligesom den stærkeste bestand af rødlig perlemorsommerfugl findes her, påpeger Klaus Bek Nielsen.

Han mener dog ikke, at det fremgår tydeligt på naturkanonens hjemmeside, at natur og biodiversitet vægter så højt i forhold til fx det geologiske og landskabelige, hvor Nakskov Fjord faktisk står stærkt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce