cookie-og-privatlivspolitik
Dansetrin skal øves til perfektion, inden den store premiere 28. februar i Teatersalen.
Dansetrin skal øves til perfektion, inden den store premiere 28. februar i Teatersalen.
Foto: Lr

Extra Posten

Fordomme er emne for musical

Elever og lærere på Byskolen øver for tiden på musical, som handler om relevant men ømtåleligt emne.
19. februar 2019 kl. 09:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

FRA SAMME VERDEN.

Sådan hedder den musical, elever fra mellemtrinnet på Byskolen glæder til til at opføre i Teatersalen 28. februar. De har selv skrevet stykket, som handler om racisme og fordomme, nationalisme og religion. Alting noget, som eleverne på Byskolen møder i deres hverdag på skolen.

Alberte, Eldina, Carla og David fra 6. b har alle sommefugle i maven, når de tænker på, at de snart skal opføre det stykke, som de har forberedt og øvet på siden august sidste år.

De syntes, at det er sjovt at synge og danse og spille skuespil samtidig med, at de får meget ud af at beskæftige sig med de emner, som musicalen berører - emner som de støder på næsten dagligt på deres skole.

-Vi lærer noget samtidig med, at det er både er sjovt og seriøs og kaster et blik på racisme, siger David


Fordomme på alle fronter

I stykket optræder både en dansk og en muslimsk familie og en blandet dansk-syrisk familie.

- Fordommene trives i alle familierne, og der sker grumme ting, inden alting ender godt til sidst, afslører Sidnan Didic, musiklærer på Byskolen, som sammen med kollegerne Lene Dyrløv Rasmussen og Tommy Larsen står for musik- danse- og skuespilundervisningen.

Det er andet år i træk, at elever på Byskolen opfører en musical, hvor handlingen bygger på problemer og temaer, som eleverne selv beskriver fra deres dagligdag.

- Sidste år handlede stykket om unge med relation til bandemiljøer. Det skabte sammenhold - i hvert fald mens vi øvede, fortæller Sidnan og fortsætter:

- I denne sæson har eleverne så taget fat på racisme og fordomme, og måske får det nogle af de medvirkende og mellem publikum til at ændre indstilling og se, at vi alle først og fremmest er mennesker.


Overskud til velgørenhed

"Fra samme verden" opføres i Nakskov Teatersal torsdag 28. februar klokken 10 og klokken 18.30.

Opførelsen om formiddagen er for skolens elever og lærere, mens alle er velkomne til at overvære forestillingen, som opføres om aftenen.

Det koster 20 kroner for voksne at komme ind, mens der er gratis adgang for børn. Eventuelt overskud fra billetsalget går til velgørenhed.

Billetter kan købes ved indgangen - eller man kan ringe til skolens kontor for mere info om billetkøb.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her