cookie-og-privatlivspolitik
Her er flokken af skribenter, typografiske håndværkere og andre, som har bidraget til frembringelsen af årets mandelgave fra Det gamle Trykkeri i Nakskov.
Her er flokken af skribenter, typografiske håndværkere og andre, som har bidraget til frembringelsen af årets mandelgave fra Det gamle Trykkeri i Nakskov.
Foto: Jan Knudsen

Extra Posten

Fortællinger fra Fjorden fængsler

Årets mandelgave fra Det gamle Trykkeri har Nakskov Fjord som omdrejningspunkt.
04. december 2019 kl. 07:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

"Livet på og omkring Nakskov Fjord" er titlen på den fine bog, Det gamle Trykkeri netop har præsenteret som årets mandelgave. Altså en bog om et lokalt emne, som det arbejdende værksted har brugt måneder på at udarbejde, fra idé til færdig bog, nøjagtigt som det er sket på denne tid af året siden 1999.

Der er skrevet mange bøger og artikler om Nakskov Fjord. Alligevel har folkene på Det gamle Trykkeri ment det muligt at bringe flere aspekter ind i fortællingen om Nakskov Fjord. Og det har de så gjort i den lille, smukke og oplysende bog "Livet på og omkring Nakskov Fjord".


Vi får de spændende historier om sildemarkederne på Albuen, egnens første skibsværft på Slotø, ølejrene i nyere tid på Vejlø og Peter Freuchens leben på Enehøje. Vi får de spændende historier om sildemarkederne på Albuen, egnens første skibsværft på Slotø, ølejrene i nyere tid på Vejlø og Peter Freuchens leben på Enehøje.

Fjorden gennem tiderne

Som læsere kommer vi med helt tilbage til fjordens dannelse i en istidsperiode for omkring 18.000 år siden.

Vi får de spændende historier om sildemarkederne på Albuen, egnens første skibsværft på Slotø, ølejrene i nyere tid på Vejlø og Peter Freuchens leben på Enehøje.

Spændende læsning og flotte fotos hele vejen igennem!

Bogens kapitler er skrevet at lokale skribenter med særlig viden og personlige erfaringer omkring Nakskov Fjord. Eksempelvis postbåden Vesta's skipper Otto Paludan.


Historiske kapaciteter

Ole Arpe Munksgaard, John Madsen og Henning Bech Johansen har stillet deres omfattende historiske viden og evner til vel tilrettelagt formidling til rådighed på bogens sider, som er ombrudt af Ellen Rasmussen.

- 2016 var sidste gang , at årets mandelgave blev produceret og trykt i Det gamle Trykkeri. Vi har ikke længere kapacitet i huset til at stå for hele processen; men vi står stadig for de dele af udgivelsen, som vi har økonomi til og muligheder for, siger Jørgen G. Sørensen fra Bladudvalget.

Årets mandelgave er trykt i 1.000 eksemplarer og koster 50 kroner.

Bogen sælges i december i det tomme butikslokale i gågaden, Søndergade 32, hvor dametøjsbutikken Tippy har ligget førhen.

Her er der åbent om fredagen klokken 13-17, om lørdagen klokken 10-13 samt søndag 22. december klokken 10-13.

Desuden salg i Det gamle Trykkeri, på turistbureauet og i Nakskov Lokalhistorisk Arkiv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her