cookie-og-privatlivspolitik
Sidste år gik GF Trafikpris blandt andet til en lokalforening for kørestolsbrugere og gangbesværede. Foreningen har arbejdet hårdt for at forbedre trafiksikkerheden for sine medlemmer ved blandt andet at holde trafikkurser med fokus på el-scootere, el-kørestole og mini-crossere.
Sidste år gik GF Trafikpris blandt andet til en lokalforening for kørestolsbrugere og gangbesværede. Foreningen har arbejdet hårdt for at forbedre trafiksikkerheden for sine medlemmer ved blandt andet at holde trafikkurser med fokus på el-scootere, el-kørestole og mini-crossere.
Foto: Alex Tran

Extra Posten

GF efterlyser nye trafikprojekter

GF ForsikringsFonds trafiksikkerhedspulje støtter projekter, der gør en aktiv indsats for trafiksikkerheden.
24. juli 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce
FAKTA

I 2020 må der maksimalt være 120 trafikdræbte og 2000 tilskadekomne i trafikken om året. Det er Færdselssikkerhedskommissionens ambitiøse mål for trafiksikkerheden i Danmark. Men selvom vi er på rette vej, og ulykkesraten er nedadgående, er der stadigvæk lang vej til målet.

I 2018 kom 3287 personer til skade i trafikulykker i Danmark, mens 171 mistede livet. Det viser Vejdirektoratets ulykkesstatistik, som netop er udkommet.

- Trafiksikkerhed er ikke noget, som myndighederne kan løse alene. Det er i høj grad den enkelte trafikants ansvar at sænke farten, se sig godt for og køre sikkert, når de bevæger sig ud på vejene. Hos GF vil vi gerne sætte fokus på den store opgave, det er at øge trafiksikkerheden, siger Morten Jensen, leder for GF Lolland-Falster og Møn.


Lokale ideeer med potentiale

Bag den nationale pris står GF Forsikrings fond, der lige har åbnet op for nye ansøgninger til den 400.000 kroner store pengepulje. Trafikprisen har til formål at støtte lokale trafikprojekter, der har potentiale til større udbredelse og derigennem til at forbedre trafiksikkerheden i hele Danmark.

Det handler om at finde en god ide, som også kan udføres i praksis. Udover at projektet naturligvis skal have et relevant trafiksikkerhedsmæssigt mål, skal det også have et lokalt afsæt, samtidig med at det har potentiale til at blive udbredt i hele Danmark.


Fokus på bløde trafikanter

- Desværre har vi set flere tilskadekomne cyklister og fodgængere i de seneste år. Derfor eftersøger vi blandt andet projekter, som kan gøre trafiksikkerheden bedre for de såkaldte bløde trafikanter, som er særligt udsat i trafikken. Men vi tager naturligvis også imod ansøgninger, der har bud på løsninger til andre lokale trafiksikkerhedsproblemer, forklarer Lars Binderup Larsen.

GF Trafikpris uddeler i alt 400.000 kr., der bliver fordelt over flere projekter. For at komme i betragtning til GF Trafikpris skal man gå ind på www.gftrafikpris.dk og sende en ansøgning med en beskrivelse af sit projekt.

Ansøgningsfristen er 27. oktober 2019.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her