Annonce
Ugeavisen Lolland

Gamle børnehjemsbørn samles

Det er lidt vemodigt, at ens barndomshjem er revet ned, mener Jens Jensen, som her står på græsmarken, hvor børnehjemmet BUC lå, indtil det blev jævnet med jorden for et par år siden. Foto: Lisbet Rasmussen

69 år efter sin død bliver børnehjemsforstander mindet af nogle af de mange børn, han havde under sine vinger.

Jens Jensen kom på børnehjem, da han var 10 år. Sammen med sine tre søskende kom han - som mange andre skilsmissebørn i 1950'erne - i kommunens varetægt, som i Nakskov var ensbetydende med at blive anbragt på børnehjemmet, som dengang lå i en villa på Skovsgårdsvej.

Forstanderen for børnehjemmet hed David Larsen, og han var noget ganske særligt. Derfor er han centrum for en mindefest 17. august i år, hvor alle hans "børn" er inviteret med til at højtideligholde mindet om deres plejefar.

David Larsen døde i 1970. Allerede i 1995 mødtes omkring 40 voksne børnehjemsbørn for at ære deres plejefar i 25-året efter hans død.

Vi havde det godt, selvom vi selvfølgelig savnede vores forældre.

God opvækst

Her 24 år efter tager Jens Jensen nu initiativ til at samle sine "søstre" og "brødre" fra børnehjemmet for at mødes og mindes deres fælles barndom, som faktisk var bedre, end udenforstående umiddelbart ville forstille sig en opvækst på et børnehjem.

Det skyldes ikke mindst David Larsen, hans kone og de ansatte på børnehjemmet, som tog sig af børnene på bedste vis. I begyndelsen af 1960'erne flyttede børnehjemmet fra den gamle villa til nybyggede og moderne omgivelser på Ringvejen i Nakskov.

- På Skovsgårdsvej var der en sovesal til pigerne og en sovesal til drengene. Så det var noget af en luksus, da vi flyttede over i det nye børnehjem, hvor de fleste af os fik eget værelse, fortæller Jens Jensen, som husker sin gamle plejefar med stor kærlighed:

- Han sørgede for, at vi fik læreplads og også kørekort, som han fik billigt hos den lokale kørelærer - en slags mængderabat. Vi havde det godt, selvom vi selvfølgelig savnede vores forældre.

Det er Jens Jensen, som har taget initiativ til at samle sine gamle "brødre" og "søstre" fra børnehjemmet.

- Nogle af os bor stadig her på egnen, men de fleste af de gamle børnehjemsbørn er spredt ud over hele landet og endda i udlandet, blandt andre Peter Frederiksen, som i dag bor i Trollhättan i Sverige og i øvrigt også er med til at forberede den store komsammen i august i Nakskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fremskudt jubilæum

Egentlig er det først i 2020, at 50-året for David Larsens død finder sted.

Alligevel inviteres de gamle børnehjemsbørn, som boede på Skovsgårdsvej og siden på Ringvejen, til sammenkomst lørdag 17. august her i 2019 - 24 år efter deres sidste møde.

Sammenkomsten begynder klokken 12 med buffet i Stormarkskirkens menighedssal og senere besøg i feriekolonien ved Stødby Strand. Det er netop besøget i Stødby, som er årsag til, at sammenkomsten er fremskyndet. For feriekoloniens fremtid er usikker. Der er stor sandsynlighed for, at den snart kommer til at dele skæbne med både børnehjemmet på Skovsgårdsvej og BUC på Ringvejen i Nakskov - nemlig at blive jævnet med jorden.

Jens Jensen håber, at rigtig mange af de gamle børnehjemsbørn har lyst til endnu en sammenkomst for at mindes deres afdøde plejefar og snakke om gamle dage.

Er du en af dem, som voksede op på børnehjemmet på Skovsgårdsvej og blev flyttet til det nye børnehjem på Ringvejen, er du velkommen til at tage del i sammenkomsten 17. august i år. Du kan melde dig til ved at ringe til Jens Jensen på telefon 21 44 87 35.

  • Det er lidt vemodigt, at ens barndomshjem er revet ned, mener Jens Jensen, som her står på græsmarken, hvor børnehjemmet BUC lå, indtil det blev jævnet med jorden for et par år siden. Foto: Lisbet Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken