cookie-og-privatlivspolitik
Som optakt til bibliotekets familiedag om genbrug er Helle Laustsen i gang med at kreere udstilling af genbrugsting - to gamle gardiner og en masse brugt emballage, som hun siger.

2

Billeder

Som optakt til bibliotekets familiedag om genbrug er Helle Laustsen i gang med at kreere udstilling af genbrugsting - to gamle gardiner og en masse brugt emballage, som hun siger.
Foto: Lr

Extra Posten

Genbrugsdag for hele familien

Nakskov Bibliotek inviterer til genbrugsdag for hele familien med masser af gratis og bæredygtige aktiviteter.
03. april 2019 kl. 08:00 Af Extra Posten

Annonce

Lørdag 6. april slår biblioteket dørene op for alletiders genbrugsdag, hvor børn sammen med deres forældre kan udfolde sig kreativt eller battle på deres viden om affald og bæredygtighed.

- Vi håber, at det vil sprudle med liv dagen igennem, siger bibliotekar Rikke Ellegaard Kruse, som sammen med litteratur & kulturformidler Helle Laustsen står for programmet på bibliotektes familie-genbrugsdag, som varer fra klokken 10 til 15 på lørdag - hvor der ekstraordinært er åbent på biblioteket.


Workshop med tilmelding

Under titlen "Trash -civilationsrester" inviterer scenograf Charlotte Calberg til workshop, som begynder klokken 10. Her skal deltagerne skabe smykker, tøj og kunst ud af genbrugsmaterialer - eksempelvis toiletruller, kaplser, bøger, cykelhjul, gammelt tøj jernskrot, ledninger, konservesdåser...fortsæt selv!

- Workshoppen skal gerne resultere i, at den genbrugsudstilling, som lige nu er på biblioteket, erstattes af en ny udstilling, som deltagerne i workshoppen kreerer. På den måde kan man nærmest tale om en genbrugsudstilling, sige Helle Laustsen.

Tag gerne selv rengjorte genbrugsting med til workshoppen, som i øvrigt kræver tilmelding på lollandbib.dk


Byg med pap

Mindre børn kan hygge sig med at bygge deres helt eget hus eller slot i pap. Med såkaldte HUBU'er -små plastikskruer - er det nemt at samle pap til hytter, huse, slotte, skibe...

Workshoppen varer fra klokken 11 til 14, og papbyggerne inspirerer både børn og voksne til en ny forståelse af genanvendelse.


Byttemarked

Genbrugsdagen byder også på et familiebyttemarked. Tag dit gamle legetøj med og giv/byt det væk og få nye skatte med hjem.

Ren By Nakskov arrangerer konkurrence, hvor man kan gætte på, hvor længe en plastikpose eller et cigaretskod kan ligge i naturet, inden det nedbrydes. Vær med i konkurrencen og vind fine bogpræmier.

Også Refa inviterer til quiz om affald med mulighed for at vinde præmier og blive udnævnt som hr. Skralds affaldsdetektiv.

Mellem klokken 12 og 13 inviterer Nakskov Bibliotek på gratis sandwich til alle, som deltager i genbrugsdagen.

.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce