cookie-og-privatlivspolitik
14-årige Gustav har viljen og disciplinen til at blive en god skytte, mener de i Lollands Bueskytteklub.
14-årige Gustav har viljen og disciplinen til at blive en god skytte, mener de i Lollands Bueskytteklub.
Foto: Lisbet Rasmussen

Extra Posten

Gustav sigter efter DM og OL

Gustav fra Vestlolland er et stortalent med bue og pil i hånden.
09. august 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

- Jeg har prøvet at gå til mange forskellige slags sport. Svømning. Gymnastik. Det var fint nok, meeeen, så alligevel ikke lige mig, fortæller Gustav Monk Rasmussen.

Han er 14 år, bor i Stokkemarke og går i skole på Stenoskolen. Flere gang om ugen træner Gustav med bue og pil på Lollands Bueskytteklubs skydebaner ved Engtoften og om vinteen på Stormarkskolen. For da han for tre år siden fik en bue i hånden under skole-OL, var han solgt til skyttesporten.


Spottet af talentspejder

Og Gustav er god til det med bue og pil. Faktisk er han et af klubbens stortalenter, og her i august er han inviteret til prøveskydning i Tåstrup ved det talentcenter, som udklækker skytter til landsholdet, og hvor Danmarks bedste trænere står for træningen.

Hvis han klarer sig godt, står den på mere træning. For så skal Gustav hver onsdag tage til Tåstrup for at skyde med bue og pil. Det kan blive hårdt; men det gør ikke noget. For Gustav VIL det her med bue og pil.


800 pile om ugen

Gustav har allerede deltaget i fire DM-turneringer. Der er to om året - en udendørs og en indendørs.

- I vinters blev jeg nummer 3 individuelt ud af 15 skytter på min alder fra hele landet. Jeg var oppe på en anden-palds; men så havde jeg en dårlig pil, sukker Gustav, som satser 100 procent på at vinde guld, når der er DM i Holstebro her i efteråret.

- Det er det, jeg træner op til nu, siger han og funderer længe, da Extra Posten spørger, hvorfor han er så god en skytte.

- Jeg gør, hvad der bliver sagt, og så har jeg både viljen og lysten til at vinde, Jeg er også lærenem, siger han og forklarer, hvad en god skytte skal kunne, nemlig at koncentrere sig, lukke alt muligt andet ude og være tålmodig.

Berit Bech, formand for Lollands Bueskytteklub supplerer:

- Gustav blev grebet af bueskydningen lige fra starten. Han møder altid op til træningen,og så skyder han også meget derhjemme, hvor han har godt udstyr og faciliteter til at øve sig. Så han får skudt de 800 pile om ugen, som vi siger, at man skal for at blive en rigtig god skytte.


Satser på OL

Lige nu satser Gustav på at blive en del af talentholdet i Tåstrup og sikre sig en topplacering til DM, hvor Lollands Byeskytteklub deltager med fem gode dregneskytter.

Herefter er det Gustavs store mål at kunne deltage i den danske trup til OL i 2024.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her