cookie-og-privatlivspolitik
Lykkehåndbold er for børn med udviklingshandicap, som gerne vil spille håndbold.
Lykkehåndbold er for børn med udviklingshandicap, som gerne vil spille håndbold.
Foto: Privat

Extra Posten

Håndbold er for alle

Selvom man er udviklingshæmmet, kan man have stor glæde af at spille håndbold.
01. oktober 2019 kl. 08:00 Af Lisbet Rasmussen

Annonce

I 2016 startede Rikke Nielsen Lykkeliga.

Rikkes 7-årige datter Magda, som har downs syndrom, manglede et sted at spille håndbold. Og da Rikke gennem hele sit liv har spillet tophåndbold, skulle hendes datter ikke snydes for denne dejlige sport.

Derfor startede hun et hold for udviklingshandicappede børn, og inden hun så sig om, rendte 40 børn rundt i hallen og legede med håndbolden.

Succesen fortsatte, og sammen med sit team besluttede de at lave en Lykkeliga. En liga hvor børn og unge med udviklingshandicap over hele landet kunne mødes og spille håndbold.

I Ravnsborg Håndboldklub vil de også være med, så fra 5. september har der også været Lykke-håndbold i Ravnsborghallen.

Hver torsdag klokken 17-18 inviterer trænerteamet til håndbold og leg i hallen. Det er Karina og Martin Andersen, som har været foregangspersoner i at få Lykkeliga til Ravnsborg. Sammen har de sønnen Valdemar, som manglede et sted at spille, og da Valdemars store søskende spillede håndbold på andre hold i klubben, bragte Karina og Martin det op til bestyrelsen, om man ikke skulle starte et hold for børn med udviklingshandicap.

Bestyrelsen stemte stort for, og inden man kunne tælle til 10, havde Martin arrangeret møde med Rikke Nielsen og planlagt opstart.

Rundt i landet er der nu over 600, der spiller Lykke håndbold, og der bliver jævnligt arrangeret og inviteret til stævner, hvor de unge kan spille mod andre, der har det lige så fedt med håndbolden, som de selv har.

I juni 2018 blev der arrangeret en gigantisk håndboldfest for udviklingshandicappede i Gigantium i Aalborg. Her fejrede 2000 tilskuere dem, og Joey Moe førte an i festlighederne.

Fra Ravnsborg Håndboldklubs side ønskes det, at så mange som muligt får mulighed for at spille håndbold, uanset hvor i tilværelsen man befinder sig.

Og da det nærmeste tilbud er i Nykøbing, hvor NFH ligeledes tilbyder håndbold for udviklingshandicappede, var det helt oplagt at starte op i Ravnsborg Håndboldklub.

Søndag 25. august tyvstartede holdet sæsonen ved at deltage i et stævne på Amager. Et stævne hvor holdet mødte andre hold, der træner og har det lige så sjovt med håndbolden, som de selv har.

Skulle man ønske at spille Lykke håndbold, er man velkommen til at møde op i hallen og få en snak med Martin og se, hvordan det hele foregår.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her