cookie-og-privatlivspolitik
Blandt andet Peter Hansens have i Vesternæs er med, når Haveselskabet holder havefestival i weekenden.
Blandt andet Peter Hansens have i Vesternæs er med, når Haveselskabet holder havefestival i weekenden.
Foto: Presse

Extra Posten

Havefestival med lokal deltagelse

Haveselskabets årlige landsdækkende havefestival har to lokale haver med.
24. august 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Få inspiration til din egen have når Haveselskabet 24.-25. august holder den årlige havefestival.

Omkring 300 private haver i hele landet åbner deres havelåge og lader haveinteresserede mennesker, som de ikke selv kender, komme indenfor og opleve deres haver.

På Lolland er der to haver der deltager i årets havefestival, Peter Hansens have i Nakskov der med sine 55.000 kvadratmeter er en af de største privatejede haver i Nordeuropa og Blanshaven ved Bandholm.

Og selv om det kan føles lidt grænseoverskridende at gå ind på andre menneskers matrikler, så er det også en spændende og helt unik oplevelse at komme indenfor, og se hvad der gemmer sig bag hækken i de normalt så lukkede og private haver.

- Haveejerne er som regel selv til stede og er klar til at dele haveglæden og gode ideer til havens indretning, valg af planterne og meget mere med de besøgende. Så der er masser af inspiration at få med hjem til sin egen have, hvad enten den er stor eller lille, fortæller Bente Enert, som er kommunikations- og pressechef i Haveselskabet.


Oplev noget nyt hvert år

I år er det niende år Haveselskabet holder Havefestival, og hvert år har det været en stor succes med mange besøgene i de åbne haver.

- Ideen er, at vi én weekend om året opfordrer vores medlemmer til at åbne havelågen på samme tid, så der bliver rigtigt mange haver at besøge over hele landet, fortæller Haveselskabets direktør, Charlotte Garby.

Havefestivalen flytter hvert år til en ny weekend, og det er der ifølge Charlotte Garby en særlig grund til.

- En have kan jo opleves helt forskelligt afhængigt af, om du besøger den en frisk forårsdag, hvor tulipaner og kirsebærtræer står i fuldt flor, i juni med masser af skønne blomstrende stauder og buske, eller som i år, hvor Havefestivalen ligger i august, og vi kan glæde os til at besøge haver med skønne sensommerstauder, georginer og prydgræsser, siger Charlotte Garby.


Åbne haver i hele landet

De åbne haver fordeler sig over hele landet - og der er mange forskellige typer af haver:

Alle festivalhaver kan findes på www.haveselskabet.dk/festivalhaver Eller du kan hente Haveselskabets app helt gratis til din telefon. Her kan du bl.a. se alle åbne haver. Find app'en til iPhone i App Store og til Android i Google Play. Søg efter "Haveselskabet".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her