cookie-og-privatlivspolitik
Tommi Ewers,Byens Ure & Guld, Michael Hausner, Matas, de fire praktikanter Emilie, Nicoline, Mathias og Mathilde samt Palle Christensen, CELF og Ronni Hansen, formand for NH&E.
Tommi Ewers,Byens Ure & Guld, Michael Hausner, Matas, de fire praktikanter Emilie, Nicoline, Mathias og Mathilde samt Palle Christensen, CELF og Ronni Hansen, formand for NH&E.
Foto: privat

Extra Posten

Hjælp til CELF-hjælp

Nakskov Handel & Erhverv og CELF er gået sammen om at skabe bedre kontakt mellem det lokale handelsliv og fremtidige elever.
05. november 2018 kl. 10:10 Af Extra Posten

Annonce

Hverken elever eller elevpladser hænger på træerne, har vi hørt gennem snart mange år.

Men nu har CELF og Nakskov Handel & Erhverv besluttet sig for sammen at gøre en indsats for at skabe bedre kontakt mellem de unge mennesker og mulige praktiksteder.

I første omgang har ni af byens butikker sagt ja til at modtage praktikanter i korte praktikforløb - såkaldt skyggepraktik, hvor den unge er i praktik to dage på skift i forskellige butikker.

- På den måde kan vi se de unge an, ligesom de unge kan se, om det nu er noget for dem at få en elevplads i netop den her butik. På den måde kan vi skabe et bedre grundlag for et eventuelt fremtidigt samarbejde, forklarer Michael Hausner fra Matas.

- Det handler om at gøre de unge kar til arbejdsmarkedet. Det kan skyggepraktikken være med til. Samtidig er vi nødt til at arbejde for at skaffe flere praktikpladser, hvis vi skal tiltrække elever til skolen, siger Palle Christensen fra CELF.

Efter en dag i skyggepraktik i Matas er Nicoline Hansen, som går på EUD på CELF, begejstret og mener, at hun kunne trives som elev i Matas.

Pt er fire EUD-elever i skyggepraktik i turnus i forskellige butikker, nemlig Matas, Byens Ure & Guld, Kop & Kande og Daugbjerg. De øvrige deltagere er Helsehuset, Panasonic, Imerco, Sportmaster og hos Lohse.

Senere udvides samarbejdet med en elevpladsbank og en outlet, hvor byens butikker leverer varerne, og eleverne driver den.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce