cookie-og-privatlivspolitik
Da først Malene Johansen og hendes kæreste havde fjernet den vilde beplantning rundt om huset, kom de i tvivl om den oprindelige plan, med at sløjfe altanen på første sal.

3

Billeder

Da først Malene Johansen og hendes kæreste havde fjernet den vilde beplantning rundt om huset, kom de i tvivl om den oprindelige plan, med at sløjfe altanen på første sal.
Foto: Lise Ravnkilde

Extra Posten

Hjem til Vestlolland

Malene Johansen voksede op med fri udsigt til Langelandsbæltet, en udsigt der nu trækker hende tilbage fra København til barndomshjemmet.
07. november 2019 kl. 08:02 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Jobbet i hovedstaden er sagt op og nu håber Malene Johansen, at finde et spændende arbejde på Lolland. Hun er indtil videre flyttet sammen med kæresten i Nakskov, men planen er at flytte ud på Vindøvej i Harpelunde.

En 180 graders udsigt til Langelandsbæltet med kun marker foran, var hvad der lokkede hende fra København tilbage til barndomshjemmet på Vestlolland.

Her boede Malene Johansen de første fire år af sit liv, siden flyttede forældrene, hun og hendes tre søskende hen i et af nabohusene.

Forældrene bor stadig i et af de få huse, der ligger på Vindøvej næsten helt nede ved vandet. Og de fleste af naboerne er også de samme.

Huset fra den tidlige barndom har de sidste 20 år været ejet af nogle tyskere.

Egentlig havde Malene Johansen og hendes kæreste Martin Bo Andersen taget kontakt til ejeren og givet et tilbud på at købe huset, men de kunne ikke blive enige om en pris.

Mens Malene Johansen og kæresten overvejede, om de ville byde mere, fandt de ud af, at huset var sendt på tvangsauktion.

- Da vi mødte op for at byde på huset, sad der fire andre, der også var interesserede, så vi blev noget nervøse, fortæller Malene Johansen.

I første omgang vandt de auktionen, men banken forlangte en ny auktion, da de mente, der kunne opnås et højere bud.

- Vi talte med banken og enedes om et beløb, fortæller Malene Johansen. Hun og kæresten havde ikke nerver til at gennemgå endnu en budrunde.


Jeg vil selvfølgelig gerne finde et spændende job her på Lolland, men ellers må jeg køre efter det. Malene Johansen

Ikke klart før julen 2020

Huset trænger til mere end en kærlig hånd, men hendes kæreste Martin Bo Andersen er med på ideen. Og de håber, at blive færdige med ombygninger, tilbygninger og reparationer så huset kan stå klart til julen 2020.

De vil blandt andet gerne udvide husets kvadratmeter, og fordi huset ligger så tæt på vandet kræver det, at de søger om tilladelse hos Kystdirektoratet.

Parret vil gerne lave så meget som muligt selv. De er begyndt med at rydde grunden rundt om huset.

- Her var fyldt med brombær og høje træer, fortæller Malene Johansen.

Egentlig havde de talt om at inddrage altanen på førstesalen til beboelse. Men da først de fik ryddet grunden og stod på altanen, skiftede de mening.

- Prøv at se, peger Malene Johansen, og slår ud med armene mod Langelandsbæltet.

Hun flyttede hjemmefra allerede som 17-årig fordi hun spillede håndbold.

- Jeg gik på Oure Efterskole i 10. klasse, hvor jeg spillede håndbold i GOG, fortæller hun.

Malene var så dygtig til håndbold, at hun fik tilbudt at blive hos GOG. Hun delte lejlighed med andre håndboldspillere og begyndte på HTX i Svendborg.

Efter et år rykkede hun håndboldkarrieren og uddannelsen til Nykøbing F. Men boede en del af tiden hjemme hos forældrene på Vindøvej.

Hun havde egentlig fået en Teamdanmark-plads, så hun havde mulighed for at bruge fire år på den gymnasiale uddannelse.

- Men jeg lavede det om, så jeg gennemførte på tre år, fortæller hun.

Efter at have fået hue på, fortsatte hun med at spille håndbold i Nykøbing samtidig med hun arbejdede som lærervikar og overvejde, hvad hun kunne tænke sig at uddanne sig til.

Det endte med hun valgte at begynde på DTU i Ballerup (dengang ingeniørhøjskolen), hvor hun blev færdig som produktionsingeniør i 2015, efter blandt andet et semester i Paris.

Mens hun læste spillede hun håndbold på ligahold i København.

- Det ville have været rigtig sjovt, hvis jeg havde kunnet være med til at spille Nykøbing i ligaen, men det var urealistisk at læse i København og så skulle bruge så meget tid på transport, fortæller Malene Johansen.


Job i København

Som nyuddannet fik hun job hos Christian Hansen A/S, hvor hun var med til at sørge for, at virksomhedens produktionslinjer blev udnyttet bedst muligt.

Håndbolden blev lagt på hylden i 2014, da Malene fik en alvorlig hjernerystelse.

- Det var langt fra første gang, men den varede længere, end jeg havde oplevet før. Jeg syntes ikke længere, håndbolden var risikoen værd, fortæller Malene Johansen.

Hun begyndte i stedet på triatlon og trænede op til en ironman.

Men inden næsen for alvor blev vendt mod barndomshjemmet, har Malene Johansen været en tur ude i verden.

Først tre måneder i New Zealand, hvor hun en stor del af tiden kom rundt på en mountainbike.

Efter at have tilbragt sommeren i Danmark, hvor hun mødte sin kæreste Martin Bo Andersen, brugte hun fire måneder som gast på en katamaran, der sejlede rundt i Fransk Polynesien.

- Da jeg kom hjem stod hele familien og Martin i lufthavnen. Mine forældre havde lejet en bus, hvor alle kunne være, fortæller Malene Johansen.

Efter en tid flyttede hun sammen med Martin Bo Andersen i hans hus i Nakskov og sammen har de købt Malenes barndomshjem på Vindøvej.

Både Malene Johansen og kæresten er aktive triatleter. Martin Bo Andersen er med i bestyrelsen af Vestlolland Triatlonklub, hvor Malene Johansen underviser i svømning.

Hun har desuden virksomheden sTaMina hvor hun sammen med en veninde laver træningsforløb både for private og virksomheder. http://staminabymk.dk/

- Jeg er i gang med at finde ud af, hvad jeg kan tænke mig jobmæssigt. Jeg vil selvfølgelig gerne finde et spændende job her på Lolland, men ellers må jeg køre efter det, smiler Malene Johansen.

For boligen er valgt for de næste mange år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Extra Posten":
Annonce